Bonnier Fakta, 2022-11-16

Adlibrispriset 2022 – de kan bli årets böcker

Här är böckerna från Bonnier Fakta som nomineras till Adlibrispriset 2022. Adlibris jury har fattat beslut och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker.

Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2022 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2022.

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets facklitterära bok, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut. 

Du kan rösta fram till 8 december.

Rösta här.

Årets ungdomsbok

Depphjärnan för unga av Anders Hansen & Mats Wänblad

Depphjärnan för unga förklarar hur våra känslor uppkommer och varför de finns. Det kan ge både tröst och styrka att inse att det inte behöver vara något fel på oss bara för att vi mår dåligt – ibland kan det till och med vara en smart lösning.

Årets kokbok

Ett bord, flera smaker av Adam Thulin

Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.

Mera middagstips! av Jenny Warsén

Jenny Warsén, en av våra mest älskade kokboksförfattare och matbloggare, är tillbaka. I den här praktiska problemlösarkokboken får du snabbt inspiration till veckans middagar. Det är snabblagad, inspirerande och perfekt för barnfamiljen som har ont om tid men stor matlust.

Zeinas bröd av Zeina Mourtada

Världen runt på 70 brödrecept! Så kan man sammanfatta Zeina Mourtadas nya bok. Zeina har en osviklig känsla för kryddor och smakkombinationer, och här är recepten extra användbara – laga dem till frukost, lunch, buffé, till gryta eller soppa. Räkna inte med rester!