Bonnier Fakta, 2018-04-25

Alkoholfritt till maten – ny bok med inspirerande recept

Att välja alkoholfritt ligger i tiden och utbudet av alkoholfria alternativ växer stadigt. Men fortfarande stannar kreativiteten ofta vid vatten eller alkoholfria öler och viner. I boken Alkoholfritt presenterar Richard Man alkoholfria recept som är såväl nytänkande som goda till maten.

I Alkoholfritt presenterar Richard Man allt från drycker som du snabbt svänger ihop genom att smaksätta vatten eller utgår från butikens alkoholfria sortiment, till drycker som kräver mer tid och med flera lager av smaker. Recepten är uppdelade på följande kapitel: vatten, juice, te, kombucha samt vin, öl och cider. Richard arbetar till vardags med både alkohol och med alkoholfria alternativ, och vill inspirera utan pekpinnar.

– En dryck ska vara god, oavsett alkoholhalt. Dryck som serveras till mat ska passa till maten, oavsett alkoholhalt. Och ditt middagssällskap ska få en fantastisk upplevelse, oavsett alkoholintag, skriver Richard i förordet till boken.

Utgivningsdag är den 12 juni.

Richard Man är krögare, sommelier och spritambassadör med en civilingenjörsexamen i kemiteknik från KTH, eftersom ”mat och dryck i sin renaste form är kemi”. Han har bland annat varit involverad i Fotografiskas barsatsning med fokus på alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion, och 2016 blev han utsedd till Årets branschförbättrare av barbranschen. Richard bor med sin familj i Stockholm och har tidigare bott i London, Buenos Aires, New York, Barcelona och Hong Kong, där hans föräldrar är uppväxta.Alkoholfri är hans första bok.

För mer information, frågor om recensionsexemplar, bildmaterial och intervjuer,
kontakta gärna Hanna Lundkvist:
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovspersoner. www.bonnierfakta.se

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.