Bonnier Fakta, 2019-11-27

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen tilldelas Lidmanpriset

Anders Hansen, som ligger bakom de revolutionerande böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan, tilldelas Lidmanpriset 2019 med motiveringen: ”För sin pedagogiska och intresseväckande sätt att via olika medier sprida information om stress, hälsa och välmående till gemene man”.

Lidmanpriset

Lidmanpriset delas ut av Bild och Ord Akademin. Namnet kommer från informationsakademins initiativtagare Sven Lidman och priset har till syfte att ”belöna god information i ord och bild i olika medier".

Akademins prisgala ägde rum den 26 november på Biograf Victor i Filmhuset på Gärdet i Stockholm.

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han ligger bakom de revolutionerande böckerna Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna och Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. I somras släpptes hans sommarprat i Sommar i P1, som med sina 2,7 miljoner lyssningar blev årets mest lyssnade, där han med hjälp av fakta inspirerade och utbildade inom hälsa och välmående kopplat till digitaliseringen.