Bonnier Fakta, 2020-10-23

Foto: Stefan Tell

Anders Wallensten debuterar med Hälsogåtan

Hälsogåtan – evolution, forskning och 48 konkreta råd debuterar läkaren och epidemiologen Anders Wallensten som författare och tar oss tillbaka till vårt ursprung för att ta reda på hur vi ska leva för att hålla oss så friska som möjligt. För hur påverkas egentligen hälsan av vår livsstil?

Anders Wallensten:

– Trots att jag är läkare och intresserad av hälsa och träning kände jag att jag blev mer och mer förvirrad och frustrerad. Nya hälsotrender, tips och råd sköljer över oss helat tiden. Eftersom jag är nyfiken av mig har jag testat det mesta, olika träningsformer, kalla duschar, smoothies och shots, meditation och mycket mer, tills jag kände att det fick räcka. Jag ville veta vad som verkligen spelar roll. Därför grottade jag ned mig i litteraturen om vårt ursprung och i forskarrapporter för att reda ut svaret på den, i min mening, förbryllande hälsogåtan.

Utkommer den 29 december

Hälsogåtan tar Anders Wallensten oss tillbaka till vårt ursprung för att reda ut hälsogåtan från såväl ett evolutionärt, vetenskapligt som ett erfarenhetsbaserat perspektiv. Han förklarar hur vår kropp fungerar och hur faktorer som mat, motion, sömn, relationer och omgivning påverkar vår hälsa som helhet. Genom boken får läsaren kunskap och redskap för att kunna ta välgrundade hälsobeslut som passar ens eget liv.

Om Anders Wallensten

Anders Wallensten är specialist i allmänmedicin och arbetar som biträdande statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten där han analyserar, värderar och kommunicerar hälsoinformation. Han har även ett mycket stort personligt intresse för hälsa och träning.

För mer information, intervjuförfrågningar och manus som pdf, vänligen kontakta:

Hanna Lundkvist • hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se • 076-5261163

Författarfoton och bokomslag laddar du ned här.

För beställning av recensionsexemplar, vänligen använd Bonnierförlagens mediarum.

 

Bonnier Fakta är Sveriges ledande fackboksimprint och är en del i Bokförlaget Forum som ger ut både svensk och översatt skön-och facklitteratur för vuxna. I bokförlaget Forum finns även Imprintet Lovereads och verksamheten Bonnier Brands.