Bonnier Fakta, 2019-11-05

Foto: Stefan Tell

Ännu fler priser till Anders Hansen

Anders Hansen, som ligger bakom de revolutionerande böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan, fortsätter att prisas och nomineras. I oktober tilldelades han årets Fördomspris och är nu nominerad till Begriplighetspriset.

Tilldelas årets Fördomspris

Den 7 oktober tilldelades Anders Hansen årets Fördomspris på Mental Health Evening för hans arbete med folkbildning kring ångest och psykisk ohälsa. Priset tilldelas en person eller verksamhet som på ett betydelsefullt eller nytänkande sätt motverkat eller motverkar fördomar kring psykisk sjukdom, psykiska funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa.

Nominerad till Begriplighetspriset

Varje år delar PR – och kommunikationsbyrån Publik ut Begriplighetspriset till en person eller organisation som varit till stor nytta för andra människor och lyckats göra ett krångligt ämne tydligare eller gjort en specifik fråga mer begriplig.

I år är Anders Hansen nominerad tillsammans med ytterligare tre personer. Vinnaren, som presenteras i slutet av året, utses av en jury, samt av allmänheten som kan rösta på vem de tycker ska vinna.

Motiveringen lyder:

Civilekonomen, läkaren och psykiatrikern Anders Hansen har genom sina böcker, populärvetenskapliga tv-program och sommarprat förklarat hur hjärnan fungerar och belyst den viktiga faktorn att vi behöver röra på oss för att hålla hjärnan igång.  Med utgångpunkt i vetenskap och fakta förklarar han hur vi bör göra och agera för att må bättre.

Mer information om Begriplighetspriset och omröstningen finns här.

Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han ligger bakom de revolutionerande böckerna Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna och Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. I somras släpptes hans sommarprat i Sommar i P1, som med sina 2,7 miljoner lyssningar blev årets mest lyssnade, där han med hjälp av fakta inspirerade och utbildade inom hälsa och välmående kopplat till digitaliseringen.