Bonnier Fakta, 2024-07-11

Foto: Gabriel Liljevall

Arkitekten Gert Wingårdh utkommer med sina memoarer

Gert Wingårdh är en av Sveriges främsta och mest prisade arkitekter. I höst släpper han sina memoarer, Gula fläcken. För första gången berättar Gert om hela sitt liv. Han beskriver femtio år som arkitekt och vi får följa med in i hans innersta, uppväxten med hans inte så enkla ursprung, de ljuva tonåren och livets alla möten.

Foto: Gabriel Liljevall

Gert Wingårdh:

– Lyckligt 50-tal, förtvivlat 60-tal, underbar kärlek under 70-tal, mörka moln under 80-tal, ny kärlek och evig på 90-tal, lätt sammanbrott på 00-tal och till sist ett rejält bra 10-tal. Följ med på en passionerad resa efter form, lösningar och liv. För första gången berättar historien om mitt liv i arkitektur och media. Jakten på lust!

Om boken:

Det är en kamp. Varje uppdrag en tävling. Femtio år av uppgivenhet och gudomlig lycka. Känslan av att hitta idén. Tanken som bär. Stafettpinnen som tidigare generationer överlämnar och som till varje pris skall föras vidare. Hinderbanan som måste besegras.

Gert Wingårdh beskriver femtio år som arkitekt. Att vilja fram byggnader, att skapa livets ram, både in och utsida. Att vilja göra skillnad.

På vägen noteringar från världens bästa tid. Det bekymmerslösa sextiotalet, det röda sjuttio, det festande åttio och det avslutande nittiotalet. Borgarklassens diskreta charm. Allt slutar i tjugohundratalets vilsenhet? Behövs arkitektur, konst eller rentav människor?

Gula fläcken utkommer den 15 oktober 2024.

För förfrågningar kontakta:

Clara Lundström, Mediekontakt, Clara.lundstrom@bonnierforlagen.se