Bonnier Fakta, 2019-07-08

Foto: Helen Pé

Ärliga material – en personlig berättelse av Ernst Kirchsteiger

Järn, sten, trä, ull och glas – fem material som Ernst Kirchsteiger älskar. Alla är material som genom tiderna förändrat livet för människan, för civilisationen framåt och byggt det svenska folkhem som i hög grad har format Ernst själv.

"Besjälade! Eviga! Jag kallar dem ärliga material!"

Skramlande järn – barndomens soundtrack

I Ernst Kirchsteigers nya bok Ärliga material får du läsa om smedjor, kolmilor och om det skramlande järnet som var barndomens soundtrack under hans uppväxt i Degerfors och bekanta dig med sten som skvallrar om mänsklighetens historia och väcker ha-begär. Här finns berättelser som skänker tröst och trygghet, vackra fårskinn och småskaliga hantverksspinnerier som kämpar för att överleva. Här får du – tillsammans med Ernst – förundras över att glas som ibland nästan är tunt som en sländvinge, både kan hålla kyla borta och släppa in ljuset.

Hyllar skönheten och användbarheten

Ärliga material, som är skriven tillsammans med journalisten Åsa Ottosson, är en hyllning till skönheten och användbarheten hos de naturliga materialen men ger också mängder av tips på hur du kan använda dem i inredningssammanhang.

Ur innehållet

  • Järnverket var hemma
  • En stensamlares bekännelser
  • Slöjdlängtan och snickarglädje
  • Som nypermanentade tanter
  • Ljus, stämning och känsla

Se ett inslag med Ernst i Nyhetsmorgon TV4