Bonnier Fakta, 2018-09-27

Foto: Linda Vagnelind

Bättre sömn, minskad stress och sänkt blodtryck med kalla bad

Kalla bad är en inspirerande hälsobok med starka och vackra bilder i nyskapande form och med texter som lyfter fram alla de hälsoeffekter som följer med att bada ute i naturen året om.

Kalla bad kan ge hälsoeffekter såsom ett bättre immunförsvar, minskad stress, bättre sömn, lägre blodtryck och förbättrad ämnesomsättning. Det exceptionella är att man kan få så märkbara resultat av något så enkelt. Kalla bad är en quickfix som fungerar. Boken Kalla bad tar läsaren närmare naturen och ger inspiration till en helhetsupplevelse både för kroppen och sinnet.

– Det är både gratis och okomplicerat att bada kallt i naturen, och de positiva effekterna är påtagliga. Kalla bad påverkar humöret positivt, ger ny energi, ökat välbefinnande och stärker hälsan. Med den här boken vill vi motivera fler att komma ut och möta kylan och inspireras till bad året om. Vi bjuder på enkla tips för att komma igång och ger andningsövningar som gör kallbaden än mer njutbara, säger bokens författare Linda Ahlgren och Linda Vagnelind.

Bokens innehållsförteckning:

 1. KALLA BAD – Mer än bara kyla.
 2. OLIKA TYPER AV KALLA BAD – Överallt och året om.
 3. EFFEKTERNA – Resultatet fysiskt & mentalt.
 4. FÖRBEREDELSER – Mental förberedelse & packning.
 5. ANDNING – Andningsträning inför dina kalla bad.
 6. I VATTNET – Tips och råd inför mötet med kallt vatten.
 7. KICKEN – Swimmers high och energiboosten efter bad.
 8. BLI VARM IGEN – Kroppens väg tillbaka till normal temperatur.
 9. NÄRA NATUREN – Medicin mot stress.
 10. TRÄNING OCH KALLA BAD – En superb kombination.
 11. FREDAGSBAD – Bästa starten på helgen.
 12. KÄLLOR – Forskning och referenser

Boken Kalla bad kommer ut den 6 november. Bokomslag finns att ladda ner här.

Om författarna:

Linda Ahlgren är entreprenör inom träning och hälsa och driver en träningsstudion Pilates Complete i Göteborg. Kroppens fantastiska kapacitet till förändring inspirerar henne mycket och som tränare och föreläsare inom pilates, garuda och yoga hjälper hon både företag och privatpersoner att utvecklas mer glädjefyllt, hälsosamt och hållbart.

 

Linda Vagnelind är konstnär och inspiratör. Hon inspirerar olika team till ökad motivation genom kreativa workshops och jobbar ofta i större sammanhang som projektledare inom inredning och konst. Hennes konst är representerad runt om i världen, både i officiella och privata samlingar. Hennes passion för träning har alltid varit stor, hon gillar äventyr och är ständigt på jakt efter nya utmaningar. Linda är verksam i egen studio med anslutande galleri och kurslokal.

 

För recensionsexemplar, bilder eller mer information om boken, vänligen kontakta: Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta, 0733 338840 eller magdalena@highlandpr.se.

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovspersoner.