Bonnier Fakta, 2022-01-18

Foto: Fredrik Bankler

Björn Natthiko Lindeblad har gått ur tiden

”Om du läser det här, så har jag gått ur tiden”, skriver Björn Natthiko Lindeblad i ett avskedsbrev som publicerades på sociala medier tidigt på tisdagen.

Björn Natthiko Lindeblad somnade in omgiven av sina närmaste i Norra Halland. Han blev 60 år.

Martin Ransgart, förläggare för Jag kan ha fel:

”Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet att Björn har gått ur tiden. Förmånen har varit stor för oss alla på förlaget som arbetat med Björn och hans bok. Hans klokhet, värme och humor har gett oss alla finare perspektiv på vad livet är och borde vara. Nu släppte han taget om livet, men inte om oss. Hans ord är en gåva. Våra tankar går till hans nära och kära. Tack Björn.”

Björn Natthiko Lindeblad var talare, meditationslärare och före detta företagsledare och buddhistisk munk. Namnet Natthiko fick han då han blev munk. Det betyder "den som växer i visdom". Det är fortfarande hans ledstjärna. Bland ämnena som ligger Björn närmast om hjärtat återfinns tillit, etik, ansvar, närvarons gåvor, stillhetens värde och vår okuvliga längtan efter samhörighet.

Han har gett ut den hyllade boken Jag kan ha fel – och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk 2020, där han berättar om hur han lämnade karriären för att bli buddhistisk skogsmunk och hur han efter 17 år återvände till Sverige. Boken har nått många läsare och blev årets mest säljande fackbok 2020.

Sommaren 2020 höll han sitt andra ”Sommar i P1”, programmet blev ett av årets mest lyssnade.