Bonnier Fakta, 2022-10-21

Foto: Noel Edling

Bonnier Fakta och Zeina Mourtada letar nu efter nästa kokboksstjärna

Tillsammans med matprofilen Zeina Mourtada utlyser Bonnier Fakta nu tävlingen Kokboksdrömmen för att hitta nästa kokboksstjärna. Det är en unik chans för den som drömmer om att ge ut en kokbok. Vinnaren erbjuds ett kokbokskontrakt på Sveriges främsta fackboksförlag. Tävlingsjuryn består av Zeina Mourtada och ett helt team från Bonnier Fakta med lång erfarenhet av att mejsla fram storsäljande kokböcker.

Zeina Mourtada:

– Jag har igenom åren fått så många frågor och kommentarer på mina sociala medier från människor som drömmer om att ge ut en kokbok. Idén om att hjälpa någon att förverkliga denna dröm började då gro i mitt huvud och hjärta. Jag presenterade idén för Bonnier Fakta som älskade den. Tänk om jag genom mina plattformar kan hitta Sveriges nästa kokboksstjärna och förverkliga någons dröm, det känns både fint och viktigt.

Tävlingen pågår fram till den 13 november och den 17 januari presenteras vinnaren. Vinnaren får full support i bokproduktion och lanseringsarbete av både Zeina och teamet på Bonnier Fakta. Boken kommer att ges ut i april 2023.

Mer om ansökan hittar du här

Mattias Abrahamsson, förläggare för projektet Kokboksdrömmen

– Vi är väldigt glada över att anordna tävlingen tillsammans med Zeina och hoppas på att nå ut brett, även till personer som annars inte hade hört av sig till förlaget med en kokboksidé. Det ska bli oerhört spännande att få ta del av ansökningarna, då det är ett helt nytt sätt för Bonnier Fakta att leta kokboksförfattare. Vi letar efter en person som både har passion för mat och det driv som krävs för att nå ut till läsare med sin matlagning.

Juryn från vänster:

Martin Ransgart, Publicistisk chef facklitteratur

Elena Bozinova, Digital kommunikatör

Zeina Mourtada, Kokboksstjärna och juryordförande

Mattias Abrahamsson, Förläggare

Clara Lundström, Projektledare och PR-ansvarig

Om Zeina Mourtada

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, Zeinas Kitchen. På Instagram och Facebook får hennes dryga 500 000 följare varje dag ta del av hennes matglädje och nyfikenhet i receptform. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, sina konton på sociala medier och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med spännande recept att lita på.