Bonnier Fakta, 2022-06-09

Foto: Nils Jakobsson, Ulrika Pousette

Camilla Hamid och Charlotte Kalla medverkar i Sommar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har Sveriges Radio presenterat årets sommarvärdar i P1. Camilla Hamid och Charlotte Kalla är två av årets medverkande. Programmen sänds 3o juni respektive 3 juli.

Läs om samtliga sommarpratare och lyssna.

Camilla Hamid

30 juni

– Jag var ett bokslukande barn som hade få vänner, led av ätstörningar och älskade bakning. Idag lever jag ett liv med en man, två barn och en halv miljon följare på Instagram. Vem blir man då?

Camilla Hamid är lärare i hemkunskap och Sveriges största bakinfluencer. Hon är med sina över 325 000 följare omåttligt populär på Instagram och driver Sveriges största Youtube-kanal om bakning, den prisbelönade bakbloggen My Kitchen Stories samt podden Tillåt kakor. Hon har gett ut tre framgångsrika böcker på Bonnier Fakta: Baka utan ugn, Godare glass och senast Kaka på kaka.

Charlotte Kalla

3 juli

– Jag berättar om vilka rädslor det för med sig att själv stå ansvarig ifall det inte lyckas och hur jag jublat över bakslag och smärta. Jag kommer också att berätta om den där dagen uppför slalombacken och varför hederlighet och hårt jobb betyder så mycket för mig.

Charlotte Kalla började åka skidor som sjuåring. Under 15 år i världseliten har hon samlat på sig 22 mästerskapsmedaljer, varav tre guld i OS och VM, fått Bragdguldet och Jerringpriset. I Styrka, teknik & skallben får vi följa Charlotte Kalla ut i spåret, på med pannlampan och dra ut i skogen en sen novemberkväll, kör hennes rörlighetsprogram som morgonträning och ta del av hennes bästa knep för att hålla motivationen på topp. Hur gör man egentligen för att bli så där framgångsrik, så duktig på att åka skidor?