Bonnier Fakta, 2023-12-13

Foto: Bianca Brandon Cox

Carla Antonia von Hofsten är vinnare av Hela Sverige bakar 2023

Carla Antonia von Hofsten tog hem vinsten i Hela Sverige bakar efter att hon vunnit både juryns och tittarnas hjärtan med sin humor, värme, färgsprakande bakverk och outfits. Nu kommer Carlas bok Fikasugen där hon delar med sig av det bästa hon vet – fikastunder.

I boken Fikasugen delar Carla Antonia von Hofsten med sig av sin stora kärlek till mazarinen, laborerar fram ett semmelrecept och uppgraderar prinsesstårtan till 2.0. Bokens 32 recept innehåller bakverk som blir lika färgstarka som Carla själv, som dessutom är väl testade på familj, vänner och dejter. Carlas ledord när hon bakar är att det ska vara GOTT!

Carla:

– Fikasugen är min drömbok! Min kreativitet har hittat ut på sidorna, in i bakverken, stylingen och fotografierna. Serien Sex and the City har varit en stor inspirationskälla för boken. Bakverken går att likna vid olika outfits, och det finns ju klassiker som mazarinen, som aldrig går ur stil.

Carla är nästan alltid fikasugen, och hon skapar gärna fikastunder för andra. Då laborerar hon med smak, konsistens, färg och form – oftast iklädd pyjamas och med en romantisk komedi i bakgrunden. Romantiska komedier får även sin egen lilla del i boken.

 – Min bok kommer verkligen i perfekt tajming till romcom-vintern! Jag har listat romcoms tillsammans med mina bästa recept och baktips för en komplett upplevelse. Bridget Jones brukar hålla mig sällskap, hennes ”blå soppa” och misslyckade dejter är en rolig inspirationskälla för mig.

Om författaren

Foto: Bianca Brandon Cox

Carla Antonia von Hofsten är vinnare av Hela Sverige bakar 2023. Hon är 27 år gammal och bor med sin hund i Stockholm. Carla behärskar allt från småkakor och desserter till tårtor, och hon brinner för att alla ska lyckas med hennes recept. Framöver kommer hon att fortsätta dela med sig av sin bakning på Instagramkontot @carlavonhofsten och carlavonhofsten.com.

Fikasugen utkommer 14 december 2023.

För intervjuförfrågan, recensionsexemplar eller bildpublicering, kontakta:

Ida Lindgren, ida.lindgren@bonnierforlagen.se