Bonnier Fakta, 2020-12-18

De är årets mest sålda böcker på Adlibris

Nu är det officiellt vilka böcker som sålt mest under det gångna året på Adlibris. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko LindebladCaroline BanklerNavid Modiri är årets mest sålda biografi.  Baka i långpanna deluxe av Frida Skattberg är årets mest sålda kokbok.

Om Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Om Baka i långpanna deluxe

Baka i långpanna deluxe finns klassiker som kärleksmums och rulltårta uppdaterade deluxe men också bakverken du kanske inte visste att du kan göra i långpanna. Som vanligt lägger Frida till sin egen twist i alla recept – en annorlunda frosting här, lite rivet limeskal där, en överraskande fyllning i mitten. Och allt blir förstås fantastiskt gott!

Frida Skattberg är frilansande receptkreatör, och en av Sveriges största profiler inom bakning. Hon har tidigare skrivit boken Kladdkakor deluxe. I den nya boken slår hon ett slag för långpannan, en fyrkantig, stor form som det bara är att breda ut en enkel smet i. Långpannan ger kakor åt många. Och att baka stora kakor är perfekt vid kalas, högtider, till fredagsfikat på jobbet, skolavslutningar, sommarfika eller till knytiskvällen. Dessutom fyller den en hel kakburk på nolltid för gäster som gärna kommer förbi på spontanfika.