Bonnier Fakta, 2023-04-20

Depphjärnan för unga erbjuds till Sveriges skolor

Bonnier Fakta fortsätter sitt arbete med att bidra till att sätta psykisk hälsa på schemat i skolan. Nu kan skolor beställa Depphjärnan för unga (åk 6–9) och Depphjärnan (gymnasiet och högskolan) för endast frakt- och  hanteringskostnad. Erbjudandet är ett samarbete med den ideella organisationen SCRIINGeneration Pep och Riksföreningen för skolsköterskor.

Läs mer och beställ

Depphjärnan för unga är skriven av Anders Hansen och Mats Wänblad. Duon har tidigare skrivit Skärmhjärnan junior och Hjärnstark junior.

Foto: Stefan Tell

Anders Hansen:

– Med Depphjärnan för unga vill jag och Mats hjälpa ungdomar att  på djupet förstå hjärnan och våra känslor. Vi vill visa att människan inte är utvecklad för ständig lycka, utan att det är helt normalt att ibland känna stress, ångest och nedstämdhet. Vi vill ge ungdomar redskap för att må bättre.

Cecilia Viklund, förläggare:

Vi på Bonnier Fakta är oerhört stolta och glada över detta samarbete. Psykisk ohälsa är ett samhällsproblem, och om böcker vi ger ut kan vara med och förebygga detta vill vi självklart bidra. Genom att sprida kunskapen via skolor kan vi nå längre och till fler – och på så sätt göra skillnad på riktigt.


Om Anders Hansen

Anders Hansen är leg läkare utbildad vid Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. År 2019 slog han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1 och skrev både manus till och var programledare för den populärvetenskapliga tv-serien Din hjärna på SVT. Anders har utkommit med en rad böcker bla Hälsa på recept– medförfattare Carl Johan Sundberg (2015), Hjärnstark (2016), Fördel ADHD (2017), Skärmhjärnan (2019), Hjärnstark junior (2020) och Depphjärnan (2021).