Bonnier Fakta, 2019-08-01

Emma Wiklund Foto: Andreas von Gegerfelt

Emma Wiklund släpper skönhetshandbok för den mogna kvinnan

I Emma Wiklunds nya skönhetsbok tar hon ett helhetsgrepp om både utsidan och insidan hos den mogna kvinnan. Hon varvar sin egen stora erfarenhet av hudvård från tiden som supermodell och numera vd för det egna hudvårdsmärket Emma S. med intervjuer med kunniga personer inom hud- och hårvård, makeup, träning, hormoner, skönhetsingrepp och psykologi.

Emma Wiklund – Tidlös skönhet– Den här boken handlar inte om att försöka bli ung igen. I stället är den mer av en skönhetshandbok för den mogna kvinnan, som är fullt medveten om att kroppen och ansiktet inte är tjugofem längre, men som ändå vill få tips och råd om hur du kan ta hand om den. Jag hoppas att den kan ge både konkreta tips och råd och även massor av inspiration, säger Emma Wiklund.

Boken är skriven med humor och självdistans och Emma bjuder på sig själv i både text och bild.

Boken är indelad i olika teman

Kroppen och hormonerna är en guide över vad som händer med kroppen när vi blir äldre och vad vi kan göra åt det. Om vi nu vill göra något åt det! Några återkommande rackare som påverkar vår kropp under hela livet är hormonerna, och kanske lite extra när vi är i femtioårsåldern.

Kapitlet Träning handlar om vad som händer med konditionen och musklerna runt 50, och hur vi då kan tänka kring träning. Kan man till exempel träna bort klimakteriebesvären? Emma lär oss också mer om hur vi kan lätta på gasen i livet med hjälp av olika yogaformer och meditation.

Huden - Huden förändras med åldern på oss alla. Vid 50 har huden ofta helt andra behov än i trettio- och fyrtioårsåldern. Men vad är egentligen skillnaden mellan en hy som är tjugofem och en som är femtio plus och vad händer med huden när vi är mellan 60-70 år? Här ges tips på alla ”must haves” i badrumsskåpet och allt om rengöring, peeling, masker och bästa ingredienserna att leta efter i din hudvård.

Boken Tidlös skönhet utkommer den 3 september. 

Ladda gärna ner bokomslaget.

En av Sveriges mest kända fotomodeller

Emma Wiklund är en av Sveriges mest kända fotomodeller genom tiderna. Hon har jobbat för stora modehus som Chanel, Jean-Paul Gaultier och Dior och hennes ansikte har prytt omslag på en mängd internationella modemagasin. Sen 10 år tillbaka äger och driver hon det framgångsrika svenska hudvårdsmärket Emma S. skincare.

För recensionsexemplar, bilder eller mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta, tel: 073 333 88 40 eller e-post: magdalena@highlandpr.se