Bonnier Fakta, 2020-02-18

Foto: Linda Eliasson

Farbror Grön kan bli Årets marknadsförare

Johannes Wätterbäck och Theres Lundén är med bloggen "Farbror Grön" nominerade som Årets marknadsförare på näringslivsgalan Guldstänk. I mars utkommer deras tredje bok ut: SKÖRDA, LAGRA, LAGA, en trädgårdsbok med erfarna råd och en kokbok med författarduons bästa recept – en oslagbar kombination för alla som odlar ätbart.

Om utmärkelsen

Guldstänk är Västerås största nätverksträff där syftet är att hylla det företagsamma Västerås. Utmärkelserna delas ut för att inspirera och motivera samt premiera företagsamma företagare och organisationer som utvecklar sina verksamheter och förverkligar sina visioner i Västerås. Röstningen avslutas den 24 februari 2020.

Om den nya boken SKÖRDA, LAGRA, LAGA

Mitt uppe i alla odlingsbestyr glömmer man nästan bort att det man sått och planterat ska skördas och tas om hand också. Hur gör man det på bästa sätt? I Farbrors Gröns nya bok finns svaren på frågorna man ställer sig när man står där vid sitt dignande grönsaksland och känner sig osäker. För när är det egentligen dags att plocka, gräva upp och klippa av? Och vad gör man med allt som man med så mycket möda och kärlek har odlat fram? Vad kan man laga? Hur kan man lagra? Och hur syrar, torkar eller lägger man in?

Om författarna

Johannes Wätterbäck och Theres Lundén bor i centrala Västerås tillsammans med sina två barn. Till vardags driver de den populära bloggen "Farbror Grön", där de bjuder på sina gröna kunskaper och sitt kretsloppstänkande. Johannes har odlat grönsaker sedan han var ett ungt skott på blott 19 år. Och efter drygt två decennier med de gröna fingrarna i myllan har han ofantligt mycket nyttig information att dela med sig av. Deras första bok, Alla fingrar gröna, kom 2015 ut på annat förlag, och utsågs samma år till "Årets trädgårdsbok" av Svenska gartnersällskapet. 2019 utkom uppföljaren Flera fingrar gröna.