Bonnier Fakta, 2017-11-29

Förbättra din tarmflora med Dr Michael Mosley

Tarmfloran styr vår hälsa mer än vi någonsin kunnat ana. Den påverkar bl a vårt humör, vår vikt och vårt immunförsvar. I sin nya bok presenterar Michael Mosley den senaste forskningen om de fantastiska bakterierna som bor i våra magar och som kommunicerar med såväl kroppen som hjärnan. Boken är en praktisk guide med fakta, tips och inspirerande recept för alla som vill optimera sin tarmflora.

Visste du att ditt tarmsystem huserar ett större och mer komplext ekosystem än en typisk regnskog? Den innehåller över 100 biljoner bakterier, tusen olika arter, av vilka många har samarbetat med oss över miljontals år. Bakteriefloran påverkar alltifrån våra känslor till risken att drabbas av övervikt och autoimmuna sjukdomar, högaktuellt i en tid när vi stoppar i oss mycket antibiotika och processad snabbmat som utarmar våra tarmfloror.

Dr Michael Mosley är omtalad för att göra experiment på sig själv och även i den här boken har han testat ett antal dieter för att se vad de har för inverkan på vikten, blodsockret och tarmbiotan, det vill säga de goda magbakterierna. Han har även svalt en minikamera (!) för att följa dess väg genom sitt tarmsystem och studera sig själv från insidan.

– Jag är en av få människor som faktiskt sett mina egna tarmar i action och det var en av de mest informativa upplevelserna i min karriär. Det är en fascinerande värld där inne och det är mycket vi kan göra för att påverka miljön, säger Michael Mosley.

Förbättra din tarmflora innehåller mängder av intressanta fakta och fallstudier. Men framförallt är det en praktisk guide med måltidsupplägg och recept med mycket kryddor, frukt och grönt för alla som vill hjälpa sin tarmflora och må så bra som möjligt. Vad ska man äta, hur och varför? Läs mer om boken här.

Michael Mosley är läkare, vetenskapsjournalist på BBC och mannen bakom 5:2-dieten och succéboken 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Flera av hans vetenskapsdokumentärer har visats i svensk tv, senast serien "Medicin med Mosley". Han har blivit utnämnd till Medical Journalist of the Year i Storbritannien.

Utgivningsdag: 26 december

För mer information, recex och kontakt med författaren:
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.