Bonnier Fakta, 2022-01-10

Från växtnörd till florist och populär tv-personlighet

Karl Fredrik Gustafsson är floristen och trädgårdsmästaren från succéprogrammet Karl Fredrik på Österlen. Den 29 mars utkommer han med sin bok Karl Fredrik. Mitt blomsterår på Österlen. I boken delar Karl Fredrik med sig av sin gedigna kunskap, från barndomen som växtnörd, till florist- och trädgårdsmästarutbildningen.

Livet på Eklaholm

Foto: Gabriella Dahlman

Karl Fredrik är uppvuxen i Örebro men bor numera på Österlen i Skåne där han tillsammans med sin sambo driver den inspirerande gården Eklaholm med en öppen trädgård och inredningsbutik och. Hans tv-program Karl Fredrik på Österlen om livet på Eklaholm har blivit en stor tittarsuccé. Han har över 140 000 följare på Instagram.

Följ med Karl Fredrik och lär dig leva med blommor, månad för månad, året om

I boken ger Karl Fredrik handfasta tips kring allt som gäller blommor, om det så handlar om att gräva i trädgården eller att arrangera de mest generösa buketter. Det är också en personlig berättelse om kärleken till blommor och allt växande.

Här får du svar på hur du anlägger en färgsprakande vårrabatt, hur du tar hand om dahliaknölar på bästa sätt, hur du skapar ett eget woodland, eller något så ovanligt som en aurikelteater.

Du får veta Karl Fredriks innersta blomsterhemligheter, som hur det gick till när han levererade luktärter till Hennes Majestät Drottning Silvia.