Bonnier Fakta, 2024-05-21

Foto: Carl-Johan Paulin

Fredrik Lindström årets Piratenpristagare

Fredrik Lindström belönas med Piratpriset 2024. Pristagaren presenterades enligt tradition genom att kliva ut ur Pumphuset i Vollsjö. Priset delas därefter ut i samband med Piratendagen på Kivik i juli.

Fredrik Lindström i ett pressmeddelande:

– Det här är hedersamt och väldigt, väldigt roligt. Jag tänker på min föräldrar som hade varit väldigt stolta, glada och förvånade.

Om Piratenpriset

Piratenpriset har delats ut sedan 1989 till kulturpersonligheter som har verkat i Fritiof Nilsson Piratens anda. Bland pristagarna finns Lars Molin, Viveca Lärn, Kristina Lugn och Gösta Ekman. Prissumman är 150 000 kronor.

Om Fredrik Lindström

Fredrik Lindström är författare, språkexpert, komiker och programledare. Många är de produktioner som Lindström sedan dess varit delaktig i. Ett axplock: Ingesson och Detta har hänt på SVT, Pentagon på TV4, På minuten i radion och Vuxna människor på bioduken. Hans långfilm, Känd från TV, som delvis utspelar sig i förlagsmiljö, hade premiär september 2001. Världens dåligaste språk, som utkom 2000, blev hans författardebut i bokform och fick mycket stor uppmärksamhet. Hans senaste bok på Bonnier Fakta 100 svenska dialekter utkom 2019.