Bonnier Fakta, 2017-11-01

Friska och goda boknyheter från Bonnier Fakta

Bonnier Fakta avslutar 2017 och går in i 2018 med fyra starka kort: Charlotte Kalla, Dr Michael Mosley, Ulrika Davidsson och Jennie Walldén. Vårens alla böcker från Bonnier Fakta hittar du i vårkatalogen.

Charlotte Kalla: styrka, teknik & pannben av Charlotte Kalla
Utgivningsdag 2017-11-21
Recensionsdag 2017-12-05

Drömmer du om att bli en bättre skidåkare? Kanske till och med om Vasaloppet? Följ med Charlotte Kalla ut i spåret, på med pannlampan och dra ut i skogen en sen novemberkväll, kör hennes rörlighetsprogram som morgonträning och ta del av hennes bästa knep för att hålla motivationen på topp. Hur gör man egentligen för att bli så där framgångsrik, så duktig på att åka skidor? Läs om Charlottes konkreta tips och program för spåret, träning vid sidan av spåret och allt annat som hör skidåkningen till. Hitta din egen väg till framgång och bygg ett starkare pannben!

Mediekontakt: karin.wahlen@kultpr.se

Förbättra din tarmflora av Dr Michael Mosley
Utgivningsdag 2017-12-26
Recensionsdag 2018-01-09

Din tarmflora påverkar ditt humör, din vikt och ditt immunförsvar - den styr din hälsa mer än du någonsin har kunnat ana. I Förbättra din tarmflora presenterar Dr Michael Mosley den senaste forskningen om de fantastiska bakterierna som bor i våra magar och kommunicerar med såväl kroppen som hjärnan. Han förklarar hur de påverkar alltifrån våra känslor till risken att drabbas av övervikt och autoimmuna sjukdomar. Detta är en inspirerande och peppande bok med mängder av intressanta fakta och fallstudier. Men framförallt är det en praktisk guide med måltidsupplägg och recept med mycket kryddor, frukt och grönt för alla som vill optimera sin tarmflora.

Mediekontakt: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Gröna kickstarter med Ulrika av Ulrika Davidsson
Utgivningsdag 2017-12-26
Recensionsdag 2018-01-09

Vare sig du är vegetarian sedan tidigare, eller nybörjare på vegetarisk mat, så finns det många anledningar att pröva en grön kickstart för att må bättre. Kostrådgivaren och bästsäljande kokboksförfattaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler. Alla är olika och har olika behov. Vem är du och vad passar dig? Välj mellan fyra olika gröna kickstarter: Vego, Raw Vegan, Detox och Juicing. Du får all information du behöver, färdiga måltidsscheman för en eller två veckor och lättlagade, kaloriberäknade recept som hör till.

Mediekontakt: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Mycket smak på nolltid av Jennie Walldén
Utgivningsdag: 2018-01-23
Recensionsdatum: 2018-02-06

Asiatiskt gott på 10, 20, 30 minuter. I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén, vinnare av Sveriges mästerkock 2013, dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böngoddar och spenat eller färgsprakande risnudelsallad och feta på bara 10 minuter. Finns det lite mer tid, 20 minuter, kan du laga koreanska bulgogiburgare eller en het kyckling med cashewnötter. Har du så mycket som en halvtimme till övers kan du laga musselrisotto à la bouillabaisse eller svänga ihop en spicy poké bowl med avokado och mango.

Mediekontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Omslag och författarfoton hittar du på www.bonnierfakta.se
Är du intresserad av att ta del av kommande utgivningar från Bonnier Fakta är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.