Bonnier Fakta, 2021-10-26

Foto: Romi Stern

Hantera döden – en handbok av Jakob Ratz Endler

Narkos- och intensivvårdsläkaren Jakob Ratz Endler vill att vi ska prata mer om döden. I Hantera döden – en handbok varvar han personliga berättelser med fakta och råd på hur vi tillsammans med våra nära och kära kan närma oss ett ämne som är både laddat och svårt.

Jakob Ratz Endler:

– Det här är ingen mörk och tung bok om döden. Det är en bok fylld av liv, värme och kärlek. Döden är ofta sorglig, men den tar också fram det som betyder mest i livet.

Jakob Ratz Endler har varit med många patienter när de dör. Vi får följa honom in i akutrum, operationssalar och i samtal med patienter och anhöriga. Han skriver varmt och sakligt om hur döden egentligen ser ut och hur man kan förbereda sig och underlätta för sina anhöriga. Boken innehåller även viktiga frågor som donation och rätten att avstå från behandling – kanske kan boken öppna upp för dina viktigaste samtal i livet?

Vi behöver öva på att tala om döden. Tanken på att vi en dag kommer att upphöra att existera är sorglig, skrämmande och för många av oss svår att ta till sig. Att tänka och prata mer kring döden – och att lära sig mer om vad som faktiskt kommer att hända – gör oss bättre förberedda. Hantera döden är en bok för alla som är dödliga.

Utkommer: 26 oktober

Recensionsdatum: 26 oktober

Om Jakob Ratz Endler

Jakob Ratz Endler medverkar regelbunden som skribent i Läkartidningen, där han två gånger belönats med pris för årets artikel. Han bor i Nacka med sin fru och deras tre söner. Förra året utkom han med Hjärtinfarkten tillsammans med sin bror, Martin Ratz. Jakob debuterade 2015 med textsamlingen Döden är försenad – men kommer snart.

För intervjuförfrågningar och övriga frågor kontakta:

Erik Belin, Kult PR, erik.belin@kultpr.se, 0730 66 90 78

ressbilder och bokomslag finns på www.bonnierfakta.se