Bonnier Fakta, 2021-03-03

Jag kan ha fel – finalist i Storytel Awards

Nu har lyssnarna sagt sitt. Omröstningen är avslutad, rösterna räknade och finalisterna utsedda. Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska bok Jag kan ha fel och andra livsvisdomar från mitt liv som buddhistmunk har gått vidare till jurygruppen som utser vinnaren i kategorin Fakta. De slutgiltiga vinnarna i alla kategorier presenteras den 29 april på Storytel Awards digitala gala.

Om Jag kan ha fel

Författaruppläsning

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Förord av Adyashanti är inläst av Ludvig Josephson.