Bonnier Fakta, 2021-02-02

Jag kan ha fel nominerad till Årets bästa ljudbok

Nu kan man kan rösta på i lyssnaromröstningen till årets bästa ljudbok 2020 i Storytel Awards. Jag kan ha fel och andra livsvisdomar från mitt liv som buddistmunk, uppläst av Björn Natthiko Lindeblad, är en av de nominerade titlar i kategorin fakta. Den var en av de titlar som fått flest lyssningar och bäst lyssnarbetyg under perioden 1 nov 2019 – 31 dec 2020.

Omröstningen pågår 1 februari – 28 februari. De tre titlar som får flest lyssnarröster går vidare till en jury som därefter utser en vinnare per kategori. Priset delas ut under våren och delas mellan inläsare och författare.

Gå in och rösta på Jag kan ha fel här

Om Jag kan ha fel

Uppläsare: Björn Natthiko Lindeblad

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.

Förord av Adyashanti är inläst av Ludvig Josephson.