Bonnier Fakta, 2017-10-02

Kerstin Almegård ny förläggare på Bonnier Fakta

Den 20 november tillträder Kerstin Almegård tjänsten som förläggare på Bonnier Fakta. Hon kommer närmast från Norstedts där hon har arbetat som pocketansvarig och förlagsredaktör.

– Kerstin har lång och bred erfarenhet, inte minst av att arbeta med illustrerad facklitteratur och har ett stort nätverk i och utanför förlagsbranschen. Jag är övertygad om att hon dessutom kommer att bidra mycket till hela förlaget med sin professionella, trygga och varma personlighet. Hon är en betydelsefull rekrytering till Bonnier Faktas starka redaktion likväl som för våra fantastiska författare, säger Anna-Lena Hernvall, redaktionschef på Bonnier Fakta.

Kerstin Almegård har jobbat på Norstedts de senaste fem åren, inledningsvis som redaktör för illustrerade fackböcker och sakprosa, och det senast året som ansvarig för Norstedts pocketutgivning samt POD-produktioner. Dessförinnan jobbade hon som redaktör på Semic under fem år. Kerstin sitter även i styrelsen för Svenska PEN sedan 2014.

– Bonnier Fakta är ett förlag som i mina ögon alltid stått för en mycket gedigen, intressant och varierad utgivning. Själv har jag lång erfarenhet från flera olika förlag av att arbeta med illustrerad facklitteratur och det är ett område som mitt hjärta slår extra hårt för! Det ska bli väldigt kul och stimulerande att bidra med mina kunskaper och idéer till en redan stark redaktion, säger Kerstin Almegård.

Bonnier Fakta är Sveriges ledande illustrerade fackboksförlag. Vi ger ut böcker inom ämnen som du känner igen – mat och dryck, hälsa och träning, mode och skönhet, föräldraskap, trädgård och natur, kultur och historia – men förhoppningsvis på ett sätt som gör att du upptäcker något du inte tidigare visste.

För ytterligare information:

Anna-Lena Hernvall, redaktionschef Bonnier Fakta
Tel 08-696 80 47, anna-lena.hernvall@bonnierfakta.se

Presskontakt:
Katarina Arborelius, chef Företagskommunikation Bonnierförlagen

Tel 070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se

Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 13 250 utgåvor, varav 7 500 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Lovereads, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 250 personer, ingår också Bonniers Bokklubbar, agenturen Bonnier Rights, eventserien Books & Dreams samt Bonnier Brands.