Bonnier Fakta, 2021-10-14

Foto: Helén Pe

Khadija Mohamud nomineras till Allt om Mat:s Instagrampris 2021

Khadija Mohamud – @Khadijaskitchen.se – är en av de nominerade till Allt om Mat:s Instagrampris 2021. Den 14 oktober från klockan 10.00 kan alla gå in och rösta på sin favorit. Man har 24 timmar på sg att rösta, alltså till den 15/10 klockan 10.00.

Khadijas är också aktuell med sin första kokbok Khadijas kök där hon samlat sina godaste rätter vars recept annars kan vara svårt att hitta på svenska. Du hittar recept på på injera, sambusas, dorho wat och femtiotalet andra smakrika, välkryddade rätter. Mat som många gillar att äta men som få av oss vet hur man lagar! Khadijas kök utkommer den 8 november.

Khadija Mohamud:

– Jag är född och uppvuxen i Somalia och kom till Sverige som 22-åring, och jag har lagat mat sedan jag var 9 gammal. Jag har alltid älskat att stå i köket tillsammans med min mamma, och även om jag alltid trivts i köket som fisken i vattnet så trodde aldrig att jag skulle bli en matbloggare/instragrammare. Det var mina barn som berättade på förskolan att deras mamma lagar mat från hela världen, och personalen frågade då om jag inte kunde starta ett Instragramkonto och dela med mig av mina recept. Jag älskar all mat, men den somaliska maten ligger varmt i mitt hjärta. Syftet med mitt Instragramkonto är att du ska bli inspirerad– och upptäcka att du är drottning/kung i ditt kök. Men framför allt hoppas jag att många kan upptäcka Afrikansk mat, det är därför jag har skrivit en kokbok om östafrikanska maträtter.