Bonnier Fakta, 2020-03-31

Foto: Ulrika Pousette

Lyxig och hållbar glasskopa – signerad Camilla Hamid

Den 28 april utkommer Camilla Hamids andra bakbok Godare glass. Som ett komplement till boken lanseras en lyxig och hållbar glasskopa som passar perfekt till bokens glassiga recept.

Camilla Hamid driver den populära och prisbelönta bakbloggen My Kitchen Stories och Instagramkontot @Camillahamid. Tillsammans med bakbloggaren Emma Brink Rask har hon även hemmabakarpodden Tillåt kakor. Camilla har tidigare gett ut boken Baka utan ugn (2019) och senare i vår släpps Godare glass med recept på enkla, kreativa och framförallt goda glassrecept som alla är bakade utan glassmaskin. I samband med den nya boken lanserar Bonnier Brands, som ingår i Ester Bonnier, tillsammans med Camilla nu en glasskopa.

Nathalie Allwin, produktutvecklare på Bonnier Brands och Ester Bonnier:

– Att få utveckla unika produkter tillsammans med profiler och författare som känner sin målgrupp är oerhört spännande. Att tillsammans med våra författare och profiler addera mervärden till deras böcker, i digital eller fysisk form, är en viktig del i Ester Bonniers breda erbjudande. Vi vill på så många sätt som möjligt sammanföra våra läsare med deras mest älskade författare och varumärken.

Camilla Hamid:

– Ett bra köksredskap enligt mig har inte bara EN bra funktion, den har MÅNGA bra funktioner, producerat i ett hållbart material och är en vacker inredningsdetalj i köket. När vi fotade glass boken så var jag så besviken över att alla glasskopor som finns därute antingen var plastiga eller industriella i lite halv taskig kvalitet. Så jag tog tag i saken i egna händer och designade min egen skopa som jag hellre vill kalla bakskopa än glasskopa för att jag använder den till så mycket mer än att bara skopa glass. Fylla muffinsformar, fördela kakdeg och frosting.

 

Info om produkten:

Rek butikspris: 249: -

Material: Rostfritt stål/Gummiträ

Finns att köpa här.

För recensionsexemplar högupplösta bilder och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

nathalie@bonnierbrands.com • + 46 765 260 912

Om boken Godare glass

Ljuvligt god glass på några få ingredienser och utan maskin. För bra för att vara sant? Nix. Camilla Hamids glass blandar du snabbt ihop och låter sedan frysen sköta resten. Hur lätt som helst att få till en härligt krämig glass! Camilla är känd för att på ett fantasifullt sätt kombinera och förädla recept. Här finns exempelvis hallongrottsglass, kanelbulleglass, citronmaräng- pinnglass, glassrulltårta och glasspaj, men också recept på lite hälsosammare glass. Ett extra plus är de många spännande tillbehören ‒ ätbara chokladskålar att servera i, till exempel. En stor del av bokens 62 recept har anvisningar för hur man allergi- eller vegananpassar dem.