Bonnier Fakta, 2021-11-09

Foto: Peter Carlsson

Maria Borelius släpper efterlängtade Hälsorevolutionen: 12-veckorsprogrammet för en antiinflammatorisk livsstil

Nu kommer äntligen Hälsorevolutionen: 12-veckorsprogrammet, den efterfrågade handboken bakom författaren och vetenskapsjournalisten Maria Borelius egen omvälvande hälsoresa. Den nya boken som Maria skrivit tillsammans med hälsocoachen Rita Catolino är en inspirerande och holistisk handbok i samma anda som storsäljaren Hälsorevolutionen och den populära podden med samma namn.

Maria Borelius och coachen Rita Catolino ger dig alla de praktiska verktygen till en antiinflammatorisk livsstil, utformat i ett 12-veckorsprogram. Förutom kunskap kring mat och träning får du lära dig självledarskap och hur du hittar vägen till ett inre lugn. Maria och Rita guidar dig till forskningens senaste insikter varvat med egna personliga lärdomar och erfarenheter. Du får teorin bakom samt praktiska listor på råvaror, recept, tydliga träningsprogram och tips.

Maria Borelius:

 – Hälsorevolutionen (2018) handlade om hur jag upptäckte den antiinflammatoriska livsstilen och plötsligt kände mig starkare och gladare – som en bättre version av mig själv än på 20 år. Många läsare har hört av sig och velat veta ännu mer om hur jag gjorde i praktiken, steg för steg. 12-veckorsprogrammet ger både fördjupningen och alla de praktiska tipsen och konkreta övningarna.

Ett 12-veckorsprogram för en antiinflammatorisk livsstilsförändring, steg för steg

Maria har tillsammans med hälsocoachen Rita Catolino, som arbetade med Maria under hennes egen hälsoresa, tagit fram ett effektivt program med praktiska verktyg som vilar på fyra ben:

• Att leda sig själv

Ska man göra förändringar, en ny typ av hälsoresa, måste man först finna sitt roder och sin motor. Den första delen handlar därför om självledarskap.

• Maten

Tillåtande, härlig, smakrik antiinflammatorisk kost som bygger dig från grunden, här finns recept och kostscheman. Men det handlar inte bara om vad vi äter utan även hur och när: dygnsrytmer och matfönster, liksom förmågan att skapa matritualer för mer bättre matsmältning och näringsupptag

• Rörelsen

Muskler i rörelse talar positivt med immunförsvaret, via ett eget signalsystem som kallas myokiner. Programmet kommer att få igång dina muskelgrupper systematiskt, bidra till lägre systemisk inflammation, ge dig mer energi och en smidigare och starkare kropp.

• Stillheten

Den fjärde delen handlar om stresshantering, en viktig nyckel i den antiinflammatoriska livsstilen. Långvarig stress förstör immunförsvarets förmåga att fungera optimalt. Vill vi bygga oss starkare är det i vilan det nya byggs upp.

Foto: Peter Carlsson

Maria Borelius och Rita Catolino delar också generöst med sig av sina egna hälsoresor och lärdomar från både framgång och bakslag. Av misstag, utmaningar och erfarenheter av när det inte alls blir som man tänkt sig. Hur kommer man igen när man tappat sugen eller livet i stort utmanar en?

Maria och Rita:

– Vi vill att den här boken ska ge konkret inspiration, kraft och glädje till alla som vill genomföra en antiinflammatorisk livsstilsförändring. Hur du kan äta, träna, planera för ditt liv och din inre stillhet för att hitta ett starkare, lugnare och gladare du.

Om författarna:

Maria Borelius är prisbelönad vetenskapsjournalist, biolog och författare till ett flertal populärvetenskapliga böcker, däribland framgångsrika Hälsorevolutionen, Bliss och Förundran som sålts i över 200 000 exemplar. Hon har en fil.kand. i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik och driver den populära podden Hälsorevolutionen tillsammans med Carina Nunstedt.

Rita Catolino bor i Kanada där hon är en välkänd hälsoprofil, programledare och coach med klienter från hela världen. Hon var den som coachade Maria Borelius i sin resa mot ett starkare jag.

Hälsorevolutionen: 12-veckorsprogrammet ges ut den 9 november

Boken kommer även ut som ljudbok, inläst av Maria Borelius.

Pressbilder och bokomslag finns att ladda ned på bonnierfakta.se

För mer information, recensionsexemplar eller intervjuförfrågningar till författarna, vänligen kontakta Charlotta Larsson, Bonnier Fakta. charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 073-374 62 94