Bonnier Fakta, 2018-02-26

Mathias Dahlgren fokuserar på grönt i ny kokbok

Rutabaga – med fokus på grönsaker är en bok om grön mat signerad en av Sveriges mest prisbelönta kockar, Mathias Dahlgren. Ett vegetariskt kök i världsklass där visionären Dahlgren går till botten med det gröna konceptet och lagar det på ett helt nytt sätt och där smakerna har huvudrollen – som i all Mathias Dahlgrens matlagning.

”Min målsättning är i första hand att visa att det går att laga ett lakto-ovo-vegetariskt kök som smakar riktigt gott, och att skapa ett modernt helt grönt kök som känns lustfyllt och inspirerande att arbeta med både till vardag och till fest. Jag har ingen ambition att få alla att sluta att äta kött, fisk, fågel och skaldjur, men tycker att det vore roligt om vi tillsammans kunde äta godare, bättre och mer balanserat. Bjud någon på något grönt som är gott ibland! Det kan göra stor skillnad” (Mathias Dahlgren)

Rutabaga – med fokus på grönsaker innehåller välkomponerade recept men också råvarufakta och tips hur du tar hand om hela grönsaken. Rätterna kan serveras som fullgoda måltider och är inte bara tillbehör eller vegetariska alternativ. Huvuddelen av recepten är rätter att dela, vilket betyder att man lägger upp ett par tre rätter på tallrikar som delas runt bordet. De flesta är enkla att tillaga och fungerar till både vardag och fest.

I boken delar Mathias även med sig av grunderna i den vegetariska matlagningen i form av till exempel buljonger och andra smaksättningar, recept på snabbsyrade grönsaker och på bröd och olika spreads att äta tillsammans med brödet. Här finns också växtbaserade drycker att inleda måltiden med, både med och utan alkohol. Och som en perfekt avslutning på en riktigt god måltid finns det ett antal fantastiskt goda och vackra desserter att välja bland.

Utgivningsdag: 27 mars

För mer information kontakta: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.