Bonnier Fakta, 2018-01-11

Matiga, gröna och humoristiska boknyheter från Bonnier Fakta

Bonnier Fakta smygstartar våren 2018 med en härlig blandning av böcker och författare – allt från humor, kokböcker och träning till trädgård och byggnadsvård. Vårens alla böcker från Bonnier Fakta hittar du i vår vårkatalog.

Bevare mig väl! av Göran Gudmundsson
Utgivningsdag: 2018-02-06
Recensionsdatum: 2018-02-20

Denna bok är en guldgruva för alla som älskar gamla hus, men även för den med en äldre lägenhet, som vill bygga om en övergiven ekonomibyggnad till fritidshus eller bara är allmänt miljö- och återvinningsintresserad. Här berättar Sveriges mest kända byggnadsvårdare Göran Gudmundsson historien om fem genomgripande renoveringsprojekt med vitt skilda förutsättningar. Med stor sakkunskap beskriver han hela processen – före, under och efter – och visar hur man går till väga för att hitta spåren av det gamla och leta material.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Och bilen går bra? av Niklas Källner
Utgivningsdag: 2018-02-13
Recensionsdatum: 2018-02-27

Brukar du också kasta ur dig plattityder som ”åh vilket vackert väder vi har fått” för att bryta en obehaglig tystnad? Då är denna bok precis vad du behöver. Här delar journalisten Niklas Källner med sig av hur du bäst fixar kallpratet – som faktiskt är ett viktigt kitt för goda relationer. Boken innehåller såväl fakta och konkret vägledning i olika vardagssituationer som roliga anekdoter, intervjuer med olika yrkesgrupper och Niklas personliga reflektioner.

Mediekontakt: emelie.forsdahl@bonnierforlagen.se

Lugn mage med grön mat av Sofia Antonsson
Utgivningsdag: 2018-03-06
Recensionsdatum: 2018-03-20

Äntligen en bok för de med orolig mage eller IBS som vill äta vegetariskt! Här berättar den legitimerade dietisten och problemmage-experten Sofia Antonsson hur kostbehandlingen FODMAP fungerar och lär dig undvika de födoämnen som retar tarmen och samtidigt äta god mat. Genom att första ta bort de livsmedel som vi vet ger symtom hos de flesta och därefter kontrollerat lägga tillbaka dem, får du svart på vitt vad det är som ställer till det i magen. Boken innehåller även massor av recept som samtliga är vegetariska.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Mat för latmaskar av Simon Sköld
Utgivningsdag: 2018-03-13
Recensionsdatum: 2018-03-27

Saknar du också tiden, lusten och kunskapen för att laga god och nyttig mat? Då är detta boken för dig. Här berättar Simon Sköld, PT och författare till succén Träning för latmaskar, hur du med minsta möjliga insats kan komma igång och laga mat som är superenkel men hälsosam. Mat som både går snabbt att laga och ger dig mer energi, bättre återhämtning och till och med orken att träna lite hårdare. Boken innehåller över 40 recept på måltider och mellanmål. Dessutom får du tips på vilka livsmedel du alltid ska ha hemma för att enkelt kunna sno ihop en nyttig måltid.

Mediekontakt: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Handbok för köksträdgården av Lena Israelsson
Utgivningsdag: 2018-03-13
Recensionsdatum: 2018-03-27

Handbok för köksträdgården utkom första gången 2000 och blev direkt oumbärlig för alla grönsaksodlare. Nu kommer en helt reviderad och utökad utgåva med nyskrivna kapitel och uppdaterade sorter, fakta och odlingsmetoder utifrån nya forskarrön och erfarenheter som Lena Israelsson och andra odlare gjort under senare år.  Boken ger kunskap om alla former av ekologisk odling av köksväxter, i trädgårdsland för självhushåll, i villaträdgårdarnas pallkragar, i alla slags stadsodlingar, på balkonger och uteplatser. Den ger ny kunskap om allt från biokol och kompostmetoden bokashi till det underjordiska samarbetsprojektet mykorrhiza.

Mediekontakt: hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

Maten – ditt bästa träningsredskap av David Ek (tidigare Jonsson)
Utgivningsdag: 2018-03-13
Recensionsdatum: 2018-03-27

Forskningen i idrottsnutrition har på senare år tagit flera kliv framåt om hur kosten kan optimera träningsresultat. Rätt sammansatt mat kan vara din starkaste allierade i träningen, och kan göra ett bra träningsupplägg fantastiskt. Denna bok ger djupgående förståelse kring hur träning och mat samverkar och påverkar din kropp. Det är en praktisk guide med recept för dagens alla mål och tips till hur du kan äta för att nå dina mål effektivare och snabbare – antingen du elittränar eller är vardagsmotionär. David Ek (tidigare Jonsson) är näringsfysiolog med tio års erfarenhet från hälsobranschen. David kom 2015 ut med boken Magsmart – mat för en lugnare mage och bättre hälsa.

Mediekontakt: magdalena@highlandpr.se

Här hittar hela vårens utgivning.

Omslag och författarfoton hittar du på www.bonnierfakta.se.

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta respektive mediekontakt. För beställning av recensionsexemplar och manus som pdf, vänligen använd vår presstjänst i första hand eller kontakta press@bonnierforlagen.se.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.

Är du journalist och intresserad av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.