Bonnier Fakta, 2018-02-20

Foto: Bengan Widell

All you need is bröd – en bok för alla brödälskare av grundarna av Fabrique stenugnsbageri

Fabrique: All you need is bröd är en kul och annorlunda bakbok för alla som älskar bröd och bakning. Vid sidan om klassiska recept från Fabriques bagerier varvas anekdoter från stamgäster, butikspersonal och grundarna David och Lotta Zetterströms personliga berättelse om hur de startade med ett hål i väggen på Kungsholmen, till att idag driva över 20 bagerier i Stockholm, på Gotland och i London.

Fabrique: All you need is bröd är full av inspirerande bilder och recept på stenugnsbakat bröd, bullar och kondis, uppblandat med anekdoter och berättelser från Fabriques bagerier. I boken ges en unik inblick i hur bageriets sagolikt goda bröd och bullar blir till och det mikrokosmos som döljer sig bakom bagerifönstret. Det är också en bok som skildrar modet, tålamodet och kunskapen som krävs för att förverkliga en livsdröm. Men mest av allt handlar boken om kärleken till bröd och om människor.

– Vi älskar verkligen bröd. Kardemummabullar, levain, rågsur, sesamtoast och croissanter, det tar liksom aldrig slut när vi tänker på vad gott bröd är. Det är den kärleken vi vill förmedla med det bröd vi bakar på Fabrique och i den här boken. Som känslan när man precis tar ut en rykande plåt med gyllenbruna valnötsfrallor ur ugnen eller när man tar den första tuggan av en nygräddad kanelbulle, fortfarande varm och så där knäckig av smör, skriver David och Lotta Zetterström i bokens förord.

David och Lotta bor tillsammans med sina tre barn på Östermalm i Stockholm. De träffades när de båda studerade ekonomi och arbetade extra på ett bageri i centrala Stockholm. Efter avslutad utbildning började de arbeta inom bankvärlden men kunde inte släppa drömmen om ett eget bageri. När en liten tobakshandel på Kungsholmen blev till salu slog de till, och 2008 öppnades den första Fabrique-butiken. Idag driver de tre bagerier och över tjugo brödbutiker i Stockholm, London och Rute på norra Gotland.

Utgivningsdag är den 27 mars.

För frågor om bildmaterial, intervjuförfrågningar, recensionsexemplar vänligen kontakta:
Hanna Lundkvist
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän. www.bonnierfakta.se

Är du journalist och intresserad av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.