Bonnier Fakta, 2022-02-24

Foto: Carl-Johan Paulin

Niklas Källner aktuell med nya boken Ser du inte vad jag säger?

I takt med att samhället öppnar upp och vi helt plötsligt ska slängas ut i diverse sociala situationer igen utkommer Niklas Källner med en underfundig och upplysande bok om mänsklig kommunikation. I Ser du inte vad jag säger? Om gester, minspel, tonfall och andra sätt att prata utan ord tar han avstamp i allt det som inte sägs men som berättar minst lika mycket ändå – den icke-verbala kommunikationen.

Hur kommer det sig att vissa ser sura ut när de är intresserade och varför uppfattas clowner som obehagliga? Varför är ögonkontakt ibland överskattat och hur man kan göra för att framstå som trevlig trots att man säger otrevliga saker eller ställer obekväma frågor? I boken Ser du inte vad jag säger? dyker Niklas Källner, med humor och nyfikenhet, in i fascinerande forskning om ansiktsuttryck, röstlägen, gester och mimik. Han delar med sig av lärdomar från sitt yrke som journalist och bjuder på personliga anekdoter – situationer där det icke-verbala haft extra stor betydelse. Och så finns såklart tips och trix. Ser du inte vad jag säger? är en bok som ger dig helt nya perspektiv på hur vi kommunicerar med varandra utan ord.

Niklas Källner, författare:

– Idag sker väldigt mycket av vår kommunikation via skärmar där vi, i bästa fall, kan se varandra i ett hackigt videomöte. Men det finns så mycket i uttryck, tonalitet, gester och mimik som vi missar i den digitala kommunikationen. I mitt jobb som journalist har jag lärt mig att det inte bara handlar om själva frågan du ställer, utan mer om hur du ställer den och hur viktig den icke-verbala kommunikationen är. Vi behöver uppgradera våra sociala färdigheter. Jag har också insett att det inte heller är så enkelt. Det finns ingen manual eller ett särskilt recept på hur du ska prata, se ut eller gestikulera för att bäst bli förstådd. I den här boken försöker jag göra det komplexa mer begripligt.

Niklas Källner är tv-journalisten som utmärkt sig genom sin unika förmåga att närma sig och samtala med människor av alla åldrar och bakgrunder om såväl vardagliga som existentiella frågor. Han har varit programledare för SVT:s populära program Arvinge Okänd och von Svenssons kläder men blev för många först känd som den sympatiska reportern i SVT:s tittarsuccé Skavlan. Han debuterade som författare 2015 med intervjuboken Tills man dör lever man och 2018 kom hans bok Och bilen går bra?, om det viktiga kallpratet. Ser du inte vad jag säger? utkommer 29 mars, 2022.

För intervjuförfrågan eller recensionsexemplar kontakta:

Malin Berglund, malin.berglund@bonnierforlagen.se