Bonnier Fakta, 2018-12-17

Foto: Ulrika Pousette

Ny bok – Kickstarta med Ulrika Davidssons matlådor

Tillhör du de som är sugna på att komma igång med matlåda men behöver lite hjälp på traven? Eller är du redan matlådefrälst men saknar inspiration? Kostrådgivaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest kunniga och populära kost- och hälsoprofiler. I nya kokboken Kickstarta med Ulrikas matlådor vill hon få fler att upptäcka fördelarna med matlåda.

– Det finns två kategorier av människor – de som alltid har med sig matlåda och de som alltid köper lunch ute. Jag vill få fler att upptäcka fördelarna med matlåda och visa att det varken behöver vara krångligt eller tidskrävande. Genom smarta recept blir matlådan lätt den godaste lunchen och dessutom får du stenkoll på vad du stoppar i dig. Många tänker kanske inte på att snabbmat och färdigmat ofta innehåller många tillsatser, dåliga fetter, mycket socker och snabba kolhydrater, säger Ulrika. 

Kokboken innehåller snabbfixade recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter samt  frukostar och mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med.

– I min nya bok visar jag hur man snabbt fixar en ”to-go” frukost, en hälsosam lunchmatlåda samt ger tips på bra mellanmål att ta med till jobbet, skolan eller när du är på resande fot. Du investerar inte bara i din hälsa utan sparar en massa tid och pengar också.

Egen matlåda – en klok satsning

Spara tid

Inget flängande och köande på stan – allt ligger i matlådan, och ibland har du dessutom flera matlådor klara på samma gång. Du behöver inte fundera på var och vad du ska äta.

Ingen skräpmat

Inga konstiga råvaror och tillsatser. Snabblagad, god mat som boostar din hälsa med rätt sorts energi.

Spara pengar

Din matlåda är rena rama spargrisen. Att äta oplanerat eller ute brukar kosta en del. Är ni dessutom två eller fler i hushållet blir det betydligt mer kvar i plånböckerna med hemlagat i matlåda.

Smart för miljön

Inget onödigt matsvinn när du planerar i förväg.  Inga fler engångsplastlådor. Allt ligger i din matlåda som kan användas om och om igen.

Utgivningsdag: 27 december

Kostrådgivaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest kunniga och populära kost- och hälsoprofiler. Ulrika har givit ut 30 kokböcker som sålt i över en miljon exemplar och översatts till 12 språk.

För mer information kontakta:

charlotta.larsson@bonnierforlagen.se eller press@bonnierforlagen.se

Är du journalist och intresserad av recensionsexemplar av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovsmän.