Bonnier Fakta, 2022-12-07

Foto: Ulrika Pousette

Sophie Dahlbäck bakade hem vinsten i Hela Sverige bakar 2022

Sophie Dahlbäck från Skåne fick juryn på fall och tog hem segern i Hela Sverige bakar med hjälp av en överdådig guldglittrande tårta. Med vinnarboken Baka med Sophie hjälper hon oss att sätta guldkant på livet och ger läsarna en härlig blandning av godsaker som passar lika bra till fest som på en grå torsdag i december.

Foto: Ulrika Pousette

Dammsugare med hemliga gömmor, söta marängklubbor, olika mousser i glas, lila citronpajer, tårtor av olika slag och såklart en dröm i form av rulltårta. Det finns ingen hejd på vilka små godsaker som ryms i Sophie Dahlbäcks huvud och receptsamling. Finessen med hennes bakbok är också att det som är avancerat inte alls är så svårt att göra som det ser ut. Vem som helst kan göra en fest om de bara följer hennes tydliga anvisningar.

Sophie Dahlbäck, vinnare av Hela Sverige bakar 2022:

Foto: Ulrika Pousette

– Hela Sverige bakar har gett mig ett helt nytt självförtroende, både som bagare och människa. Nu vågar jag tro på det jag gör och att jag klarar mycket mer än vad jag tror. Om några av Sveriges bästa bagare gillar mina kakor då är de ju goda på riktigt.

– Med den här boken vill jag förmedla hur man gör varje dag speciell med ganska små medel. Det är lättare än du tror!

Nu drömmer hon om att ta sin bakning ett steg till och jobba med bakverk på heltid. Sophie Dahlbäck bor i Hjärup, Skåne, och har alltid använt bakning som ett sätt att pigga upp tillvaron. För henne finns det inget bättre än att slå en maräng eller forma små chocolate chip cookies efter en stressig dag. Det är något med arbetet med händerna och doften som får henne på fötter igen. Allt det vill Sophie dela med sig till dig och har förpackat sina favoritrecept i bokform så att du också kan fånga dagen. Vi lever ju trots allt bara en gång!

Baka med Sophie utkommer den 8 december 2022.

För intervjuförfrågan, recensionsexemplar eller recept/bildpublicering, kontakta:

Marie Birde, marie.birde@kultpr.se, 0702 20 23 08