Bonnier Fakta, 2020-12-16

Stor succé för kostnadsfria klassuppsättningar av Hjärnstark junior

Sveriges mellanstadieskolor har sedan mitten av december beställt flitigt av den kostnadsfria klassuppsättningen av Anders Hansen och Mats Wänblads Hjärnstark junior. Upplagan närmar sig nu 100 0000 exemplar och beställningar fortsätter att komma in. Beställ här

Den ideella organisationen SCRIIN, Generation Pep och Bonnier Fakta ligger bakom initiativet för att motivera elever att röra sig mer då bara 15 procent av Sveriges barn och unga når WHO:s rörelsemål. Grundskolor kan beställa exemplar fram till 20 januari. Beställ här

Anders Hansen:

"Med den här boken vill vi sprida vetenskapen om hur hjärnan påverkas av motion till unga som normalt inte läser om sådant. Det viktigaste är att nå de som är inaktiva och att informera dem om att fysisk aktivitet inte har att göra med idrott. Skolan är en viktig arena för att nå dessa och att så många skolor är intresserade är därför jätteroligt"

Malin Sjöstrand, SCRIIN:

”Siffrorna är lite i underkant och beställningarna fortsätter att flöda in, vilket är jätteroligt. Vi hoppas att det fortsätter i samma takt under januari. Vi är överväldigade av den positiva responsen från skolorna. Det visar på ett stort engagemang i elevernas hälsa och en vilja att prova nya sätt ge dem inspiration att röra sig."

Beställ här före 20 januari

Om Hjärnstark junior

Genom Hjärnstark junior vill författarna Anders Hansen och Mats Wänblad göra den viktiga faktan i Hjärnstark tillgänglig för unga läsare. Med hjälp av spännande och lättillgängliga avsnitt om hur hjärnan fungerar och tips för mer rörelse hoppas de kunna inspirera barn och unga till att förbättra sin hälsa genom ökad koncentration, bättre mående, sömn och mycket mer.

Anders Hansen har skrivit flera böcker, bland annat Hjärnstark (2016) och Skärmhjärnan (2019). År 2019 slog han lyssnarrekord med sitt sommarprat i P1 och skrev manus till och programledde SVT-serien Din hjärna. Anders är även en av Generation Peps ambassadörer. Mats Wänblad har skrivit många barn- och ungdomsböcker, bland annat Så funkar det!-böckerna och den storsäljande läsläran ABC-klubben.

Om SCRIIN:

SCRIIN är en ideell organisation som verkar för ett digitalt samhälle där barn och unga lever aktivt och hälsosamt i balans med tekniken. Genom smart teknik vill SCRIIN lösa problem som tekniken har skapat. Organisationen utvecklar verktyg som ger eleverna insikt i skoldagens fysiska aktivitet och peppar dem att nå WHO:s rörelsemål.