Bonnier Fakta, 2017-11-08

Foto: Andreas Lundberg/TV4

Tareq Taylor segrare i Kockarnas kamp 2017

Malmöbaserade Taylor Taylor tog hem priset i Kockarnas kamp (TV4). Slutkampen stod mellan honom och Göteborgskocken Richard Waje.

– Jag känner mig enormt stolt och glad. Det betydde mycket mer för mig än vad jag hade räknat med när jag sa ja till att vara med. Det var väldigt omvälvande att ställa sig där mot och med kollegor och tävla och få lov att dela alla upplevelser tillsammans, säger Tareq.

Torsktartar med sting av pepparrot, oxfilé med rödvinssky och citronsmakande crème brûlée stod på Tareqs vinnarmeny.

Tareq Taylor är kock och har arbetat mer än trettio år i branschen. Han är tidigare känd bland annat från de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery (BBC/TV4), Trädgårdsmåndag (SVT) samt Julkalendern 2015 (SVT). Han har skrivit sju kokböcker och driver restaurangen Kockeriet i Malmö.


Kyckling toppar listan över maten vi helst vill äta och det är egentligen inte alls konstigt – det är ju den perfekta råvaran. Det milda kycklingköttet passar ihop med de flesta kryddor och kan tillagas på en massa olika sätt. Men inte bara det, kyckling är också nyttig och klimatsmart mat. Här bjuder jag på mer än åttio recept med smaker från hela världen. Men du, välj en kyckling som har haft ett bra liv. Det gör stor skillnad för smaken – och för kycklingen.


En ny vardag med hälsosammare matvanor ska varken behöva vara tråkig eller krånglig. I Mat som gör gott visar Tareq vägen till den goda och bra maten för hela familjen och hur du enkelt får in mer av de allra bästa grönsakerna i din matlagning. Varsågod, en hel bok full av mat som får dig att må bra!