Bonnier Fakta, 2023-09-11

Foto: Gabriel Liljevall

Therése Lindgren ger ut bok om att leva mer hållbart tillsammans med Naturskyddsföreningen

Boken Viktigt på riktigt ges ut i samarbete med Naturskyddsföreningen och i boken riktar influencern Therése Lindgren ljuset på fyra aspekter av livet – äta, resa, köpa och bo – där vi här och nu kan göra skillnad. Theréses personliga texter och reflektioner varvas med förklarande fakta från Naturskyddsföreningen om hur vårt sätt att äta, köpa, resa och bo påverkar ekosystem, biologisk mångfald och klimat. Boken utkommer den 7 november.

I boken får vi följa Therése Lindgren, en av Sveriges största influencers, i hennes strävan efter att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet. Ingen människa löser ensam klimatkrisen, men det finns många saker du kan göra. Therése berättar personligt om de utmaningar hon själv ställs inför. Hon berättar om sina egna erfarenheter – från stora livsförändringar som att bli vegan till vardagsgrubblerier kring om det är värt att betala extra för ekobananer.

Therése Lindgren:

– Jag gör den här boken för att jag vet att det går att leva mer hållbart utan att förändra hela sitt liv eller göra vardagen sämre. Vi är väldigt många som går runt med klimatångest och vill göra bättre men kanske inte vet hur, jag hoppas att den här boken kan hjälpa och motivera fler att ta det steget.

Karin Lexén, generalsekreterare Naturskyddsföreningen:

– För att hantera klimat- och naturkrisen måste hela samhället ställa om. Vi tror att boken kan hjälpa och inspirera alla de människor som vill bidra till omställningen, men som inte riktigt har kommit i gång.

Therése Lindgren är en av Sveriges största youtubers och dessutom framgångsrik författare. Therése har varit banbrytande med sitt öppna sätt att prata och skriva om psykisk ohälsa, och stilbildande med sin personliga blandning av humor och allvar, skönhetstips och djurrättsfrågor, veganmat, samhällsengagemang och panikångest. Hennes Youtubekanal har över en miljon prenumeranter och även på Instagram har Therése en miljon följare.

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen. Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.

Mediekontakt, Bonnier Fakta:

Clara Lundström, clara.lundstrom@bonnierforlagen.se

Pressekreterare, Naturskyddsföreningen:

Petra Holgersson, petra.holgersson@naturskyddsforeningen.se