Bonnier Fakta, 2020-09-23

Foto: Robin Gautier

Vi välkomnar Maria Borelius till förlaget

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och storsäljande författare, har ingått ett tvåboksavtal med Bokförlaget Ester Bonnier. 

Maria Borelius har skrivit flera framgångsrika böcker, bland annat Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil, Bliss och Förundran, utgivna på HarperCollins Nordic. Böcker som hittills sålts i över 200 000 exemplar och utkommit i flera länder. Nu fortsätter hon sitt författarskap hos Bokförlaget Ester Bonnier där böckerna ges ut på imprintet Bonnier Fakta.

Maria Borelius:

–  Jag brinner för att stödja människors hälsoresa och att lyfta fram ny tankeväckande forskning. Jag ser nu fram emot att fortsätta utveckla mitt författarskap med bok-Sveriges mest dedikerade hälsoteam, tillsammans med förläggare Cecilia Viklund.  Jag älskar deras starka förståelse för forskningens komplexitet, respekten för det personliga berättandet och härliga designkänsla. Jag är också oerhört tacksam för det framgångsrika samarbetet med teamet på HarperCollins Nordic, som fortsätter att arbeta vidare med mina tidigare utgivna titlar, säger Maria Borelius.

Bonnier Fakta ger ut unika böcker som berör, möter behov och ger ny kunskap. Förlaget har en stark tradition av att ge ut uppskattade och storsäljande hälsoböcker.

Cecilia Viklund, förläggare:

Vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla det författarskap som HarperCollins Nordic varit med och byggt upp så framgångsrikt. Maria är en författare som har förmågan att kombinera det personliga berättandet med gedigen vetenskap och banbrytande forskning på ett sätt som verkligen fångar läsaren.

Om Maria Borelius

Maria Borelius är prisbelönt vetenskapsjournalist, biolog, fyrabarnsmamma och författare till flera storsäljande böcker och startade i september 2020 podden Hälsorevolutionen som direkt gick upp på topplistorna. Hon är kolumnist i DI, grundare av Stiftelsen Ester, och har suttit i styrelsen för ett flertal börsnoterade bolag. Maria har även arbetat med TV och radio, varit handelsminister och VD för Hand in Hand International. Hon har en fil.kand från Lunds Universitet i biologi, fysik och matematik och en mastersexamen i vetenskapsjournalistik från New York University. Hon har studerat genteknik och bioetik vid Oxford University. Maria brinner för ny forskning, holistisk hälsa, mat och träning. Hon bor i London, och på somrarna i Skåne, tillsammans med sin man Greger. Läs mer om Maria.