Bonnier Fakta, 2019-02-01

Foto: David Loftus

Viva l'Italia: Jamie Oliver hyllar sitt älskade Italien

Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Hans nya bok Jamie lagar Italien – mat från det italienska hjärtat sätter den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller i fokus. Boken är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för honom själv och för så många andra matälskare världen över.

Jamie Oliver:

"Jag älskar verkligen Italien, jag kan bara inte få nog av landet, och i den här boken hittar du mina bästa italienska recept som alla är rika på både smak och värme – du kommer att laga mat som definitivt gör dig lycklig. Här handlar det om att gå rätt in i det italienska kökets hjärta och fira den livsglädje som finns i italiensk mat. Vilken fullkomlig lycka."

Gamla traditioner och recept från de sanna matriarkerna i köket

Jamie Oliver har rest Italien runt och och träffat nonnor och mammor, varav många lagat mat i över 50 år. Han har stått i köket med kvinnorna och lärt sig deras hemliga tricks. Jamie lagar Italien är ett sätt att förmedla deras bästa recept och råd och hålla gamla traditioner vid liv i en föränderlig och snabb tid.

Reskamrat, mentor och bäste vän

Gennaro Contaldo är en av de stiliga herrar som Jamie tillägnat den nya boken Jamie lagar Italien. De träffades på 1990-talet på Neal Street Restaurant och har följts åt sedan dess. Gennaro har inspirerat, varit bollplank och och fått Jamie Oliver att älska Italien alltmer. Gennaro följde med och hjälpte Jamie Oliver att få kontakt med människorna. Tillsammans fick den nya minnen och skapade rent allmänt ett fullständigt kulinariskt kaos!

Den italienska inställningen till mat och matlagning

  • Använd säsongens råvaror
  • Handla inte för mycket
  • Håll det enkelt  – krångla inte till det
  • Använd den magiska kraften kärlek

Jamie Oliver:

"Det finns en anledning till att italiensk mat är så uppskattad runtom i världen, och den här boken hjälper dig att skapa den rätta stämningen i köket – dofterna och smakerna kommer att föra dig direkt till Italien. Oavsett om du har varit där eller inte så hoppas jag att du blir nyfiken på detta fantastiska land."