Bonnier Fakta, 2019-12-06

Foto: Dennis Schoneveld

Yogagirl bokaktuell med To love and let go

Äntligen kommer Rachel Brathens bok To love and let go på svenska där hon öppenhjärtigt delar med sig av sin gripande och inspirerande historia. En personlig berättelse om kärlek, förlust och tacksamhet. Rachel Brathen har inspirerat en hel yogavärld men under ytan finns en kamp som vi endast kunnat läsa om i korta instagraminlägg.

På väg till en yogaretreat år 2014 kollapsar Rachel på flygplatsen. Hon skjutsas till sjukhuset i ilfart och bara timmar senare tvingas hon genomgå en operation. När hon vaknar ur narkosen får hon veta att hennes tvillingsjäl och bästa vän har omkommit i en trafikolycka.

Under tiden som följer gifter sig Rachel med sitt livs kärlek och hon fortsätter en lysande karriär som yogainstruktör. Men sorgen efter Andreas död är förlamande. Traumatiska minnen från barndomen dyker upp och hennes älskade mormor dör. Prövningarna avlöser nu varandra.

Ljuset återvänder den dag då Rachel och hennes man får veta att de ska bli föräldrar. I To love and let go delar Yoga Girl med sig av sin livshistoria – om att gå genom eld och ändå våga fort- sätta att tro på kärleken.

Utdrag från boken

* Det som vi motarbetar består. Oavsett om det är smärta, oro, rädsla eller förlust – oavsett vilken känsla du känner – kämpa inte emot. Upplev den. Känn den helt och hållet. Omfamna den. Överlämna dig till den. Andas helt och hållet in i den. Öppna din famn stort och välkomna den helt och fullt. Släpp taget. Det leder dig mot ljuset.  

* Andrea var min bästa vän. Vi hade inte pratat med varandra på några dagar. Hon var på en konsert med sin pojkvän. Vad sa han? Hade Andrea råkat ut för en olycka?

Andrea och jag var själsfränder. Ibland kändes det som om vi var samma själ som levde i två kroppar. Jag visste inte var jag började och hon slutade. Vi kände varandras smärta, läste varandras tankar. Jag tvingade mig att tala. ”Vad har hänt? Kan jag få prata med henne?” frågade jag. ”Nej”, sa Luigi. Jag hörde honom svälja hårt i andra änden av linjen. ”Luigi. Vad är det? Berätta”, bad jag. Jag höll telefonen så hårt att knogarna vitnade. Han drog ett djupt andetag och talade till slut. ”Falleció.” Mitt hjärta frös till is. Rummet började snurra.

* ”Jag är gravid”. Mamma tittade på mig. Maia tog min hand. Vi började gråta alla tre. Mamma kramade mig hårt. När jag kände hennes armar runt mig andades jag ut av lättnad. På något sätt visste jag där och då: allt skulle bli bra. Efter det hittade vi till ett nytt normaltillstånd. Jag kände inte längre något behov av att vi inte skulle ha kontakt, och jag kände mig inte spänd när vi tillbringade tid tillsammans. Jag kände mig fri. Det var som om barnet förde med sig kontakt på ett nytt plan i vår relation. Nu fick vi älska någon som vi båda var en del av, i stället för att fokusera så oavlåtlig på varandra. Jag började ha regelbunden kontakt med mamma igen, men på ett sätt som inte kändes kvävande. Hon fortsatte med AA, och jag hade lärt mig att dra gränsen mellan hennes liv och mitt. Att ha påbörjat resan mot att bli mamma gav mig en ny känsla av respekt och vördnad för min mamma.

Boken To love and let go - En berättelse om kärlek, sorg och tacksamhet utkommer den 27 december.

Ladda gärna ner bokomslaget.

Om Rachel Brathen

Rachel Brathen, Yoga Girl, är en världsberömd yogainstruktör. Hon är född och uppvuxen i Sverige och bor numer på den västindiska paradisön Aruba. Hon håller yogaklasser, workshops och retreats i många länder och har över två miljoner följare i sociala medier. Hennes förra bok Yoga Girl blev en internationell bästsäljare.

För mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt, Bokförlaget Ester Bonnier/Bonnier Fakta, tel: 0733 338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se