Bonnier Fakta, 2019-07-09

Foto: Ulrika Ekblom

Zeina Mourtada tillägnar sin mamma den nya boken

I augusti utkommer Zeina Mourtada med sin andra kokbok efter succén med Zeinas kitchen. Den nya boken Zeinas green kitchen  tillägnas Zeinas mamma som avled 2018 och för varje sålt exemplar skänker Zeina och Bonnier Fakta 1 kr vardera till Hjärt- och lungfonden.

Ur förordet till Zeinas green kitchen

"Denna bok är tillägnad min älskade mamma. Hon hyste en oändlig kärlek till mat, och det är tack vare det som mat blev min stora passion i livet. Jag är henne evigt tacksam för allt hon har lärt mig, och allt hon har gjort för mig.  Utan henne hade jag aldrig varit där jag är i dag. Hon lämnade oss i oktober 2018, men hennes minne  lever för evigt vidare i alla recept som hon har givit mig,  vilka jag sedan i min tur har skänkt till alla mina läsare.  Finaste mamma … saknaden går inte att uttrycka i ord." 

God mat är gränslös

Zeinas green kitchen innehåller skön och grön mat från olika delar av världen. Spännande, vackra, mustiga rätter som väcker nyfikenhet och matlagningslust. Gå på upptäcksfärd i boken och låt dig lockas av nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa och georgisk böngryta. Eller kanske gambiansk jordnötsgryta, rysk vinägrettsallad eller koreansk nudelsoppa?

Här hittar du utan problem massor av nya favoriter bland bokens omkring 70 recept. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg, Zeinas kitchen, och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med recept att lita på. På begäran från hennes följare finns hon nu även utgiven på arabiska i Sverige.

Driver en av Sveriges största matbloggar

Zeina Mourtada driver en av Sveriges största matbloggar, "Zeinas Kitchen". Bloggen vann Matbloggsprisets Folkets val 2015. Ett år senare utsågs hon till en av Sveriges bästa matbloggare av Mitt kök. Och 2018 vann hon Allt om Mat:s stora matpris. Hon driver även en matgrupp på Facebook med över 47 000 medlemmar. Zeina Mourtada har med sin välbesökta blogg och sin medverkan i olika tv-program kommit att bli en uppskattad matprofil med recept att lita på.