Familjens hälsokokbok

Lagom nyttig vardagsmat Jacob Wismar
Köp boken

Utgivningsdag: 2010-10-05
Recensionsdag: 2010-10-19

Mediakontakt: Isabella Falkowska

Skapa plats för matglädje i ditt hem! Det är Jacob Wismars stående och högsta önskemål. Att laga sin egen mat gör automatiskt att vi äter bättre och hälsosammare och slipper få i oss en massa konserveringsmedel, sötningsmedel och artificiella färgämnen.
Att laga maten ihop är dessutom ett kul sätt att vara tillsammans och ger barnen kunskap om vad det är vi faktiskt äter och var maten kommer ifrån.
I Familjens hälsokokbok utgår Jacob ifrån sin egen familj och den mat de ställer på bordet hemma. Det är alltifrån traditionell ”familjemat” som spaghetti och köttfärssås och ugnspannkaka till lite mer spännande smaker som skaldjursrätter eller falafel. Framförallt handlar det om vanlig mat – vardagsmiddagen som ska stå på bordet klockan sex.
Jacobs grundtanke är att mat ska vara riktig och hemlagad, det ska vara mycket frukt och grönsaker och det ska vara lagom nyttigt. Glass kan man äta på fredagen och godis på lördagen, och kakorna bakar man tillsammans, för matglädjen handlar inte bara om att äta.
Viktigast är egentligen att ge maten lite tid. Skapa plats för vardagsmaten och gör köket till en glad och levande social yta.
Pröva några av följande recept, och missa inte att göra din egen falukorv: Lax med fänkåls- och melonsallad, Matig Ceasarsallad, Silverkaka med sesamfrön och kokos, Scones med mörk choklad och valnötter, Hallonsorbet, Kardemummakaka med pumpafrön, Krämig blomkålssoppa, Rödbetsrakor med pepparrotskeso, Rostbiffsallad med äpple, vitkål och currydip, Saffransvåfflor, Lammstek med parmesanpotatismos och balsamicosky.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-10-19 Genre: Mat & dryck Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Cia Otterström Thema-kod: Kokböcker Mått: 202 x 267 x 21 mm Vikt: 882 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789174241082 (2010-10-05)

Fler böcker av författaren

Familjens hälsokokbok

Lagom nyttig vardagsmat Jacob Wismar
Köp boken

Utgivningsdag: 2010-10-05
Recensionsdag: 2010-10-19

Mediakontakt: Isabella Falkowska

Skapa plats för matglädje i ditt hem! Det är Jacob Wismars stående och högsta önskemål. Att laga sin egen mat gör automatiskt att vi äter bättre och hälsosammare och slipper få i oss en massa konserveringsmedel, sötningsmedel och artificiella färgämnen.
Att laga maten ihop är dessutom ett kul sätt att vara tillsammans och ger barnen kunskap om vad det är vi faktiskt äter och var maten kommer ifrån.
I Familjens hälsokokbok utgår Jacob ifrån sin egen familj och den mat de ställer på bordet hemma. Det är alltifrån traditionell ”familjemat” som spaghetti och köttfärssås och ugnspannkaka till lite mer spännande smaker som skaldjursrätter eller falafel. Framförallt handlar det om vanlig mat – vardagsmiddagen som ska stå på bordet klockan sex.
Jacobs grundtanke är att mat ska vara riktig och hemlagad, det ska vara mycket frukt och grönsaker och det ska vara lagom nyttigt. Glass kan man äta på fredagen och godis på lördagen, och kakorna bakar man tillsammans, för matglädjen handlar inte bara om att äta.
Viktigast är egentligen att ge maten lite tid. Skapa plats för vardagsmaten och gör köket till en glad och levande social yta.
Pröva några av följande recept, och missa inte att göra din egen falukorv: Lax med fänkåls- och melonsallad, Matig Ceasarsallad, Silverkaka med sesamfrön och kokos, Scones med mörk choklad och valnötter, Hallonsorbet, Kardemummakaka med pumpafrön, Krämig blomkålssoppa, Rödbetsrakor med pepparrotskeso, Rostbiffsallad med äpple, vitkål och currydip, Saffransvåfflor, Lammstek med parmesanpotatismos och balsamicosky.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2010-10-19 Genre: Mat & dryck Fotograf: Frida Wismar Formgivare: Cia Otterström Thema-kod: Kokböcker Mått: 202 x 267 x 21 mm Vikt: 882 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789174241082 (2010-10-05)

Fler böcker av författaren