Montignacs bästa recept

Michel Montignac
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-08-27
Recensionsdag: 2003-08-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv.
    Bland; de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande.
    Boken; kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet.
    P;å menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.

Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit.
     Hans; tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-08-27 Genre: Mat & dryck Översättare: Kerstin Törngren Omslagsformgivare: Jan Cervin Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 184 Mått: 180 x 245 x 20 mm Vikt: 747 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122946 (2003-08-27)

Fler böcker av författaren

Montignacs bästa recept

Michel Montignac
Köp boken

Utgivningsdag: 2003-08-27
Recensionsdag: 2003-08-27

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Äntligen kommer en hel bok med recept för de stora skaror anhängare av Montignac-metoden som finns i världen. Följer man Montignacs matförslag, som är anpassade till de senaste rönen om hur maten påverkar blodsockerhalten, får man inte bara ett smalare utan också ett bättre och lättare liv.
    Bland; de över 140 recepten finns smårätter, soppor, sallader, rätter med alla sorters fisk, skaldjur, kött, fågel och grönsaker. Dessutom bjuder han på ett rikt avsnitt med efterrätter. Recepten grundar sig på de kulinariska traditioner man finner i Provence, där inte bara den fräscha maten utan också trevnaden runt matbordet är viktig och stimulerande.
    Boken; kompletteras med lunch- och middagsmenyer för tre månader vilka är enkla att följa för den som vill behålla sin vikt och få balans i livet.
    P;å menyn står bland andra läckerheter: avokadoröra med räkor, carpaccio, ostsufflé, dillmarinerade musslor, mimosaägg med tonfisk, krämig musselsoppa, grillad lax med soja, öring med mandel, piggvar med fänkål, kalvlever med basilika, lammstek med rosmarin, fläskfilé med curry, kyckling med citron, kyckling med äpple och cider, vitlöksfylld kyckling, ankbröst med oliver, kalkongryta, provensalska kronärtskockor, bräserad purjolök, fyllda tomater, lökgratäng, ratatouille, broccolisallad med mandel, maskrossallad med bacon och ost, rödkålssallad med valnötter, flamberad äppelsufflé. Chokladtryffel, körsbärspaj, citronmousse, äppelkaka, jordgubbar med apelsin och mynta.

Michel Montignac var PR-ansvarig på ett multinationellt läkemedelsföretag i Paris när han beslöt sig för att gå ner i vikt. I samarbete med specialister och med tillgång till snart sagt all världens medicinska forskarrön om kost och hälsa, utarbetade han en metod som gjorde att han snart gick ner till sin idealvikt. Den har han sedan behållit.
     Hans; tidigare böcker, Jag äter, alltså blir jag smal och Jag äter – och förblir smal, har sålts i stora upplagor runt hela världen.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2003-08-27 Genre: Mat & dryck Översättare: Kerstin Törngren Omslagsformgivare: Jan Cervin Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 184 Mått: 180 x 245 x 20 mm Vikt: 747 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137122946 (2003-08-27)

Fler böcker av författaren