LCHF & träning

Bättre träningsresultat med lågkolhydratkost
Författare: Jonas Bergqvist
Provläs

Utgivningsdag: 2012-03-20
Recensionsdag: 2012-04-03

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Fler och fler pratar om LCHF inom träningskretsar och på landets gym. Men inte bara pratar. Både motionärer och elitidrottare upptäcker fördelarna med att överge stora mängder pasta, bröd, ris och potatis till förmån för mer kött, fisk, ägg, grönsaker och feta såser. Det som kallas LCHF – ”Low Carb High Fat”. De märker att de med LCHF kan vara friska och slippa träningsavbrott, att de lättare kan bygga muskler och tappa fettmassa. Vissa upplever en ork som aldrig förr, andra att träningsvärk och mjölksyra är ett minne blott.
Det här är en guide till vad som är rätt mat och rätt träning – men framför allt till hur rätt mat och rätt träning hänger ihop. Jonas Bergqvist är noga med att bygga boken på vetenskap och erfarenhet. Han går igenom olika upplägg av konditions- och styrketräning, vad som sker i kroppen och vilka resultat man kan förvänta sig. Han visar hur LCHF fungerar utmärkt vid viss träning, men också hur striktare varianter av LCHF inte är optimalt vid annan typ av träning. Här får du dessutom veta vilka eventuella modifieringar av LCHF-upplägget som krävs för maximal träningsupplevelse och träningsprestation.
Ur innehållet:Människans ursprungModifiera träningsuppläggetLCHF vid konditionsträningLCHF vid styrketräningFördelar med LCHF vid träningNackdelar med LCHF vid träningRecept och veckomeny

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-04-03 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Formgivare: Jenny Franke Wikberg Thema-kod: Familj och hälsa Antal sidor: 224 Mått: 180 x 247 x 20 mm Vikt: 882 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789173630443 (2012-03-20)

LCHF & träning

Bättre träningsresultat med lågkolhydratkost
Författare: Jonas Bergqvist
Provläs

Utgivningsdag: 2012-03-20
Recensionsdag: 2012-04-03

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Fler och fler pratar om LCHF inom träningskretsar och på landets gym. Men inte bara pratar. Både motionärer och elitidrottare upptäcker fördelarna med att överge stora mängder pasta, bröd, ris och potatis till förmån för mer kött, fisk, ägg, grönsaker och feta såser. Det som kallas LCHF – ”Low Carb High Fat”. De märker att de med LCHF kan vara friska och slippa träningsavbrott, att de lättare kan bygga muskler och tappa fettmassa. Vissa upplever en ork som aldrig förr, andra att träningsvärk och mjölksyra är ett minne blott.
Det här är en guide till vad som är rätt mat och rätt träning – men framför allt till hur rätt mat och rätt träning hänger ihop. Jonas Bergqvist är noga med att bygga boken på vetenskap och erfarenhet. Han går igenom olika upplägg av konditions- och styrketräning, vad som sker i kroppen och vilka resultat man kan förvänta sig. Han visar hur LCHF fungerar utmärkt vid viss träning, men också hur striktare varianter av LCHF inte är optimalt vid annan typ av träning. Här får du dessutom veta vilka eventuella modifieringar av LCHF-upplägget som krävs för maximal träningsupplevelse och träningsprestation.
Ur innehållet:Människans ursprungModifiera träningsuppläggetLCHF vid konditionsträningLCHF vid styrketräningFördelar med LCHF vid träningNackdelar med LCHF vid träningRecept och veckomeny

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-04-03 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Formgivare: Jenny Franke Wikberg Thema-kod: Familj och hälsa Antal sidor: 224 Mått: 180 x 247 x 20 mm Vikt: 882 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789173630443 (2012-03-20)