Gourmetträdgården

Köksväxterna som smakar bäst
Författare: Lena Israelsson
Provläs

Utgivningsdag: 2013-03-12
Recensionsdag: 2013-03-26

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan.
Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.
För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten …
Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt.
Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-03-26 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Pernilla Qvist Thema-kod: Trädgårdsskötsel Antal sidor: 192 Mått: 200 x 267 x 22 mm Vikt: 900 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242416 (2013-03-12)

Fler böcker av författaren

Gourmetträdgården

Köksväxterna som smakar bäst
Författare: Lena Israelsson
Provläs

Utgivningsdag: 2013-03-12
Recensionsdag: 2013-03-26

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Lena Israelsson brukar beskrivas som köksträdgårdens okrönta drottning. Nu har hon skrivit en bok om de grönsaker, örter och bär som smakar bäst och ger mest matglädje. Många är kulturväxter som hamnat i skymundan av hårt förädlade smakfattigare släktingar. Andra är nya och oupptäckta. Bland dem finns framtidens köksväxter. Gemensamt för alla är att de ger matglädje och gör odlingen värd mödan.
Vi får bekanta oss med urgamla svenska kulturväxter som piplök, spansk körvel och kokbönan Signe, lära oss älska den oemotståndliga italienska svartkålen, och utöka vårt bestånd av läckra asiatiska grönsaker med chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.
För dig som vill lära dig mer om köksväxternas smakvariation berättar författaren hur du genomför ett enkelt smaktest med grönsaker som du odlat själv. Målet är förstås att hitta den mest smakrika tomaten, den godaste rödbetan, den krispigaste sallaten …
Att odla för optimal smak är del av en global rörelse i hela världen. Att gourmetodla handlar inte bara om att välja rätt växter utan också att odla dem resurssnålt och ekologiskt.
Varje kapitel inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån författarens egna odlingar och matupplevelser. Alla kapitel innehåller odlingsråd och recept med förslag på hur köksväxterna kan tillagas. Boken är genomillustrerad med Lena Israelssons inspirerande fotografier.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-03-26 Genre: Livsstil, hobby och fritid Formgivare: Pernilla Qvist Thema-kod: Trädgårdsskötsel Antal sidor: 192 Mått: 200 x 267 x 22 mm Vikt: 900 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242416 (2013-03-12)

Fler böcker av författaren