Lakrits

godis, bakverk, desserter, mat & dryck Elisabeth Johansson
Köp boken

Utgivningsdag: 2013-02-27
Recensionsdag: 2013-03-05

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Unik bok om lakrits!
Äntligen kommer den heltäckande receptboken om lakrits. Omkring 60 spännande, fint smakbalanserade recept på alltifrån lakritsfudge och saltlakritsglass, till lakritstoscakaka, lakritsmarinerat lamm och lakritslikör. Recept som visar att det inte finns några gränser för hur man kan använda denna trendiga och hälsobringande råvara i sötsaker och mat.
Boken innehåller till största delen recept, men även en hel del fakta om världens godaste rot och det som kan utvinnas ur den – rålakrits, lakritsgranulat, lakritspulver, saltlakrits och salmiak. Det är intressant läsning som visar att lakrits inte bara smakar gott – den gör gott också!
Bakom boken står den erkända konditorn, kocken och lakritsdrottningen Elisabeth Johansson. Hon är en flitig och erfaren receptmakare och kokboksförfattare som har skrivit över 10 kokböcker, varav den senaste är praktverket Choklad.

"Lakritsbonanza

Drottningen av desserter, konditorn och kocken Elisabeth Johansson, har nu kommit med den perfekta boken för alla lakritsälskare. Lakrits innehåller vackra bilder och inspirerande recept på alltifrån lakritskarameller till ankbröst med lakritsglaze."

Sköna Hem

 "Viltgryta, ankbröst och fisksoppa är inte det första du tänker på när du får en bok om lakrits i handen.

Den internationellt kända kocken tillika konditorn Elisabeth Johansson tar oss förbi den allmänna bilden om lakrits som en godsak och visar att dess användningsområden är många och ofta oväntade. Precis som choklad kan vi använda lakrits för att få en spännande och god brytning i både mat, drinkar och bakverk.

Elisabeth Johansson var en av dem som tidigt började jobba med lakrits som smaksättare och här delar hon med sig av de favoritrecept hon samlat på sig genom åren. Den stora bredden gör Lakrits till en kokbok för såväl godisråttan som finsmakaren. Självklart får du lära dig att göra riktigt lakritsgodis, som engelsk konfekt och hårda lakritskarameller, men också lakritsknäckebröd och lakritscocktails. Det finns även en faktadel för den som vill läsa mer om denna söta och älskade rot."

Sundsvalls tidning

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-03-05 Genre: Mat & dryck Fotograf: Helén Pe, Per Ranung Formgivare: Eva-Jo Hancock Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 144 Mått: 201 x 232 x 18 mm Vikt: 643 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242515 (2013-02-27)

Fler böcker av författaren

Lakrits

godis, bakverk, desserter, mat & dryck Elisabeth Johansson
Köp boken

Utgivningsdag: 2013-02-27
Recensionsdag: 2013-03-05

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Unik bok om lakrits!
Äntligen kommer den heltäckande receptboken om lakrits. Omkring 60 spännande, fint smakbalanserade recept på alltifrån lakritsfudge och saltlakritsglass, till lakritstoscakaka, lakritsmarinerat lamm och lakritslikör. Recept som visar att det inte finns några gränser för hur man kan använda denna trendiga och hälsobringande råvara i sötsaker och mat.
Boken innehåller till största delen recept, men även en hel del fakta om världens godaste rot och det som kan utvinnas ur den – rålakrits, lakritsgranulat, lakritspulver, saltlakrits och salmiak. Det är intressant läsning som visar att lakrits inte bara smakar gott – den gör gott också!
Bakom boken står den erkända konditorn, kocken och lakritsdrottningen Elisabeth Johansson. Hon är en flitig och erfaren receptmakare och kokboksförfattare som har skrivit över 10 kokböcker, varav den senaste är praktverket Choklad.

"Lakritsbonanza

Drottningen av desserter, konditorn och kocken Elisabeth Johansson, har nu kommit med den perfekta boken för alla lakritsälskare. Lakrits innehåller vackra bilder och inspirerande recept på alltifrån lakritskarameller till ankbröst med lakritsglaze."

Sköna Hem

 "Viltgryta, ankbröst och fisksoppa är inte det första du tänker på när du får en bok om lakrits i handen.

Den internationellt kända kocken tillika konditorn Elisabeth Johansson tar oss förbi den allmänna bilden om lakrits som en godsak och visar att dess användningsområden är många och ofta oväntade. Precis som choklad kan vi använda lakrits för att få en spännande och god brytning i både mat, drinkar och bakverk.

Elisabeth Johansson var en av dem som tidigt började jobba med lakrits som smaksättare och här delar hon med sig av de favoritrecept hon samlat på sig genom åren. Den stora bredden gör Lakrits till en kokbok för såväl godisråttan som finsmakaren. Självklart får du lära dig att göra riktigt lakritsgodis, som engelsk konfekt och hårda lakritskarameller, men också lakritsknäckebröd och lakritscocktails. Det finns även en faktadel för den som vill läsa mer om denna söta och älskade rot."

Sundsvalls tidning

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-03-05 Genre: Mat & dryck Fotograf: Helén Pe, Per Ranung Formgivare: Eva-Jo Hancock Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 144 Mått: 201 x 232 x 18 mm Vikt: 643 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174242515 (2013-02-27)

Fler böcker av författaren