Höstmat från Arla Köket

Fotograf: Matilda Lindeblad
Provläs

Utgivningsdag: 2013-09-03
Recensionsdag: 2013-09-17

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.   Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat.   Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen.   Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-09-17 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Matilda Lindeblad Thema-kod: Mat och dryck Mått: 199 x 294 x 20 mm Vikt: 867 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243598 (2013-09-03)

Höstmat från Arla Köket

Fotograf: Matilda Lindeblad
Provläs

Utgivningsdag: 2013-09-03
Recensionsdag: 2013-09-17

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta får de hjälp av några av Sveriges bästa matlagare – vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.   Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har de samlat sina favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong, och först ut är Höstmat.   Hur smakar då ett höstrecept från Arla Köket? Det kan vara starkt som en biffgryta med chili eller milt som en kantarellsoppa. Rustikt som en lammlasagne eller ljuvligt som en fransk päronpaj. Och smakupplevelsen är ofta stor i förhållande till arbetsinsatsen.   Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det är nämligen en bra idé, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer närmare hundra härliga recept som alla är illustrerade inspirerande foton. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är de 90 recepten indelade i fem kapitel: Nyskördat, Lättlagat, Långlagat, Nybakat och Sött slut.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2013-09-17 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Matilda Lindeblad Thema-kod: Mat och dryck Mått: 199 x 294 x 20 mm Vikt: 867 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174243598 (2013-09-03)