Delicious

Bakverk för en godare höst och vinter Roy Fares
Köp boken

Utgivningsdag: 2014-08-19
Recensionsdag: 2014-09-02

Mediakontakt: Charlotta Larsson

”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.

"Mandelpajer med likörpäron? En klassiker som vaniljhjärtan? Eller vad sägs om knäck med mandelchoklad? Konditorn och bagaren Roy Fares är tillbaka och släpper nu sin tredje bok Delicious
– bakverk för en godare höst och vinter
. Och visst är allt delicious. Roy Fares följer säsongerna
och inleder boken med godsaker på äpple och päron, fixar chokladmys på senhösten och avslutar
med härlig julinspiration. Jag har alltid gillat att Fares blandar enkelhet med den lyxigaste tvisten,
och den här boken är ytterligare ett exempel på att det inte är så svårt att förvandla köket till ett eget bageri och göra både hösten och vintern godare – precis som Fares lovar. Att han pedagogiskt visar svårare moment i en bildserie är ett plus. Enda minuset är att ugnstemperaturerna är angivna för varmluftsugn, men kolla i inledningen så finns en vägledning till ugnar som inte har den funktionen."

Skånska Dagbladet

Delicious, titeln säger väl allt? Roy Fares bok är fullproppad med smaskiga tårtor, kakor, pajer och desserter. Nya boken satsar på höst och vinter, och bagaren/konditorn Roy visar vad man kan baka på säsongens råvaror och kryddor. Knäckig fransk mandelkaka, frasig päronkaka med After eight, pistasch kakor och saffransbullar – man vill baka allt!

Sköna Hem

 

... Roy Fares har uppenbarligen också han öga för det goda i livet. Nu har han gett ut ännu en kokbok
fylld med läckerheter. Denna gång handlar det om bakverk för en godare höst och vinter, i en bok med
den löftesrika titeln Delicious. Redan i förordet förkunnar han att hösten är en fantastisk tid för bakning och att han hoppas kunna ljusa upp de mörkare årstiderna med sin bok. Japp, där har han dubbelrätt.
Vem blir inte åtminstone lite gladare av godbitar som choklad- och päronpaj, fransk chokladkräm, hembakta ballerinakex och citronmarängtårta? Roy Fares fixar nya gottesensationer hela vägen från sensommarens första äppelkakor till julens pepparkaksvarianter och en sagolik nyårstårta. Mmmmmm... Hösten må vara en allt mörkare årstid, den har ändå sina helt klart goda sidor!

Filipstads tidning

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-09-02 Genre: Mat & dryck Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt Formgivare: Elina Grandin Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 176 Mått: 200 x 266 x 21 mm Vikt: 851 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244229 (2014-08-19); Danskt band, 9789174245776 (2016-04-19)

Fler böcker av författaren

Delicious

Bakverk för en godare höst och vinter Roy Fares
Köp boken

Utgivningsdag: 2014-08-19
Recensionsdag: 2014-09-02

Mediakontakt: Charlotta Larsson

”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.

"Mandelpajer med likörpäron? En klassiker som vaniljhjärtan? Eller vad sägs om knäck med mandelchoklad? Konditorn och bagaren Roy Fares är tillbaka och släpper nu sin tredje bok Delicious
– bakverk för en godare höst och vinter
. Och visst är allt delicious. Roy Fares följer säsongerna
och inleder boken med godsaker på äpple och päron, fixar chokladmys på senhösten och avslutar
med härlig julinspiration. Jag har alltid gillat att Fares blandar enkelhet med den lyxigaste tvisten,
och den här boken är ytterligare ett exempel på att det inte är så svårt att förvandla köket till ett eget bageri och göra både hösten och vintern godare – precis som Fares lovar. Att han pedagogiskt visar svårare moment i en bildserie är ett plus. Enda minuset är att ugnstemperaturerna är angivna för varmluftsugn, men kolla i inledningen så finns en vägledning till ugnar som inte har den funktionen."

Skånska Dagbladet

Delicious, titeln säger väl allt? Roy Fares bok är fullproppad med smaskiga tårtor, kakor, pajer och desserter. Nya boken satsar på höst och vinter, och bagaren/konditorn Roy visar vad man kan baka på säsongens råvaror och kryddor. Knäckig fransk mandelkaka, frasig päronkaka med After eight, pistasch kakor och saffransbullar – man vill baka allt!

Sköna Hem

 

... Roy Fares har uppenbarligen också han öga för det goda i livet. Nu har han gett ut ännu en kokbok
fylld med läckerheter. Denna gång handlar det om bakverk för en godare höst och vinter, i en bok med
den löftesrika titeln Delicious. Redan i förordet förkunnar han att hösten är en fantastisk tid för bakning och att han hoppas kunna ljusa upp de mörkare årstiderna med sin bok. Japp, där har han dubbelrätt.
Vem blir inte åtminstone lite gladare av godbitar som choklad- och päronpaj, fransk chokladkräm, hembakta ballerinakex och citronmarängtårta? Roy Fares fixar nya gottesensationer hela vägen från sensommarens första äppelkakor till julens pepparkaksvarianter och en sagolik nyårstårta. Mmmmmm... Hösten må vara en allt mörkare årstid, den har ändå sina helt klart goda sidor!

Filipstads tidning

Visa mer

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2014-09-02 Genre: Mat & dryck Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt Formgivare: Elina Grandin Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 176 Mått: 200 x 266 x 21 mm Vikt: 851 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174244229 (2014-08-19); Danskt band, 9789174245776 (2016-04-19)

Fler böcker av författaren