Mandelmanns köksbok

Självhushållande recept från Djupadal Köp boken

Utgivningsdag: 2016-06-10
Recensionsdag: 2016-06-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten!

Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-06-10 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2016 Thema-kod: Mat och dryck Mått: 202 x 243 x 28 mm Vikt: 1003 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174245400 (2016-06-10)

Fler böcker av författaren

Mandelmanns köksbok

Självhushållande recept från Djupadal
Illustratör:
Köp boken

Utgivningsdag: 2016-06-10
Recensionsdag: 2016-06-10

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten!

Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2016-06-10 Genre: Livsstil, hobby och fritid Originalutgåvans utgivningsår: 2016 Thema-kod: Mat och dryck Mått: 202 x 243 x 28 mm Vikt: 1003 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174245400 (2016-06-10)

Fler böcker av författaren