Shakshuka

Jerusalems kök. Mat utan gränser.
Författare: Nidal Kersh
Fotograf: Lennart Weibull
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2017-10-24
Recensionsdag: 2017-11-07

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Äntligen kommer den första svenska boken med mat från Jerusalem och regionerna runt staden – Mellanösterns smältdegel där så många internationella kök möts. Den populära rätten shakshuka är en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen. Men shakshuka betyder också mix eller blandning och representerar därför Jerusalems kök väl.

Staden har alltid varit en mötesplats för olika kulturer. Ibland har det kokat ihop fint och ibland har det, för att uttrycka det milt, kokat över. Här finns rätter från Nordafrika, Sydeuropa, grannländerna till öster och söder samt från Östeuropa och Ryssland. I Jerusalem samlas Mellanösterns bästa mat!

Mat känner inga gränser. Det gör inte recepten i den här boken heller. Schnitzel med pommes frites och arabisk sallad. Shakshuka. Hummus som i dag är så spridd att ingen tänker på dess ursprung. Falafel som kanske en dag kan rädda världen från för mycket köttätande.

Här hittar du klassiska rätter som manakish, shawarma, baba ganouj och baklava. Oliver och avrunnen yoghurt med massa za’atar och olivolja. Nybakade pitabröd. Börek. Här kan du också läsa den fascinerade berättelsen om Nidal Kersh och hur hans far en gång tog sig från staden Akko till Stockholm. Om den viktiga måltiden som blir till möten mellan generationer och folk.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2017-11-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Lennart Weibull Formgivare: Sara R. Acedo Thema-kod: Mat och dryck Mått: 200 x 246 x 25 mm Vikt: 854 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174247138 (2017-10-24); E-bok, pdf, 9789174247657 (2017-10-24)

Nyheter om boken

Shakshuka

Jerusalems kök. Mat utan gränser.
Författare: Nidal Kersh
Fotograf: Lennart Weibull
Köp boken Provläs

Utgivningsdag: 2017-10-24
Recensionsdag: 2017-11-07

Mediakontakt: Charlotta Larsson

Äntligen kommer den första svenska boken med mat från Jerusalem och regionerna runt staden – Mellanösterns smältdegel där så många internationella kök möts. Den populära rätten shakshuka är en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen. Men shakshuka betyder också mix eller blandning och representerar därför Jerusalems kök väl.

Staden har alltid varit en mötesplats för olika kulturer. Ibland har det kokat ihop fint och ibland har det, för att uttrycka det milt, kokat över. Här finns rätter från Nordafrika, Sydeuropa, grannländerna till öster och söder samt från Östeuropa och Ryssland. I Jerusalem samlas Mellanösterns bästa mat!

Mat känner inga gränser. Det gör inte recepten i den här boken heller. Schnitzel med pommes frites och arabisk sallad. Shakshuka. Hummus som i dag är så spridd att ingen tänker på dess ursprung. Falafel som kanske en dag kan rädda världen från för mycket köttätande.

Här hittar du klassiska rätter som manakish, shawarma, baba ganouj och baklava. Oliver och avrunnen yoghurt med massa za’atar och olivolja. Nybakade pitabröd. Börek. Här kan du också läsa den fascinerade berättelsen om Nidal Kersh och hur hans far en gång tog sig från staden Akko till Stockholm. Om den viktiga måltiden som blir till möten mellan generationer och folk.

Ladda ner omslag

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2017-11-07 Genre: Livsstil, hobby och fritid Fotograf: Lennart Weibull Formgivare: Sara R. Acedo Thema-kod: Mat och dryck Mått: 200 x 246 x 25 mm Vikt: 854 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174247138 (2017-10-24); E-bok, pdf, 9789174247657 (2017-10-24)

Nyheter om boken