Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Författare: Soki Choi
Fotograf: Roland Persson
Köp boken Lyssna på boken

Utgivningsdag: 2018-08-21
Recensionsdag: 2018-08-21

Mediakontakt: Sofia Heurlin

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.
Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.
Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

”Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven.”
Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018

"Soki Chois bok ”Kimchi och Kombucha” är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för ”nördar” gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."
Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2018-08-21 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Fotograf: Roland Persson Originalutgåvans utgivningsår: 2018 Formgivare: Katy Kimbell Thema-kod: Populärmedicin och hälsa Antal sidor: 208 Mått: 201 x 247 x 23 mm Vikt: 860 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174247725 (2018-08-21); E-bok, pdf, 9789174248562 (2018-08-21); Ljudbok, digital, 9789178272105 (2019-01-03); Danskt band, 9789178871551 (2020-09-03)

Nyheter om boken

Kimchi och Kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Författare: Soki Choi
Fotograf: Roland Persson
Köp boken
Lyssna på boken

Utgivningsdag: 2018-08-21
Recensionsdag: 2018-08-21

Mediakontakt: Sofia Heurlin

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.
Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.
Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.

”Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven.”
Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018

"Soki Chois bok ”Kimchi och Kombucha” är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för ”nördar” gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."
Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2018-08-21 Genre: Hälsa, relationer och personlig utveckling Fotograf: Roland Persson Originalutgåvans utgivningsår: 2018 Formgivare: Katy Kimbell Thema-kod: Populärmedicin och hälsa Antal sidor: 208 Mått: 201 x 247 x 23 mm Vikt: 860 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789174247725 (2018-08-21); E-bok, pdf, 9789174248562 (2018-08-21); Ljudbok, digital, 9789178272105 (2019-01-03); Danskt band, 9789178871551 (2020-09-03)

Nyheter om boken